Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Dog Man

Dog Man

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs.

De boeken over deze blaffende boevenvanger zijn hilarisch graphic novels, vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen. Op deze pagina vind je Dog Man-nieuws, informatie over de personages en weetjes over schrijver Dav Pilkey. Verblaffend handig!

Dog Man

Dog Man
Dog Man
Dog Man is half hond, half man en helemaal politieheld. Hij houdt van boeven vangen, botten eten en de baas likjes geven.
Dog Man
Karel
Karel is de gemeenste kat van de wereld. Hij valt Dog Man graag lastig en wil heerser van de wereld worden.
Dog Man
Kleine Karel
Kleine Karel is de kloon van Karel, maar hij wil absoluut niet slecht zijn! Hij is super fan van Karel en van Dog Man.
Dog Man
Baas
Baas is de politiebaas van Dog Man. Hij zit graag op zijn nieuwe bank. Hij zeurt veel over Dog Man, maar stiekem knuffelt hij hem ook graag.
Dog Man
Zoezoe
Zoezoe is een verleidelijke poedel en Dog Mans grote liefde. Ze is de hond van Pien Petjeaf.
Dog Man
Flippie
Flippie is een vis met een verdorven hart en een ziel zo zwart als het duisterste donker!
Dog Man
Vega-Man
Vega-Man is de mascotte van Berts Broodje Gezond. Hij kwam tot leven door leefspray tijdens de War of the Worstjes.

Auteur/illustrator

Dav Pilkey

Dav Pilkey

Toen de maker van Dog Man, Dav Pilkey, nog op school zat, kwam hij door zijn ADHD en dyslexie vaak in de problemen. Tijdens de vele uren die hij voor straf op de gang moest zitten, tekende hij voor het eerst Kapitein Onderbroek en Dog Man – twee superhelden die later wereldberoemd zouden worden.

Vertaler: Tjibbe Veldkamp

Dog Man is vertaald naar het Nederlands door Tjibbe Veldkamp. Tjibbe schreef zelf ook een heleboel boeken, waaronder Kom uit die kraan!, Tiffany Dop en Pim en het Pinda-kanon.

Over Dog Man zegt Tjibbe: ‘De grootste kracht van Dav Pilkey is dat hij perfect aanvoelt wat kinderen grappig vinden. Dat betekent ook dat niet al zijn grappen zijn gericht op de volwassen smaak. En dat is goed!!’

Vertaler: Tjibbe Veldkamp

Knutselen en kleuren met ...

Inspiratie

– winactie gesloten – #leesdogman en maak kans op twee Dog Man-knuffels
Winactie
– winactie gesloten – #leesdogman en maak kans op twee Dog Man-knuffels

Dog Man is terug! In het derde boek over de blaffende politieheld probeert Karel, Dog Mans grootste vijand, zichzelf te klonen. #leesdogman

Kinderjury 2019: nominaties bekend
Prijzen & nominaties
Kinderjury 2019: nominaties bekend

De genomineerden voor de Kinderjury 2019 zijn bekend! Maar liefst duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar stemden op hun favoriete boeken tijdens de...

Hier is... Dog Man!

Dog Man is terug!

In de klas