Dog Man - Dav Pilkey

Dog Man

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs.

De boeken over deze blaffende boevenvanger zijn hilarisch graphic novels, vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen. Op deze pagina vind je Dog Man-nieuws, informatie over de personages en weetjes over schrijver Dav Pilkey. Verblaffend handig!

Dog Man


Auteur/illustrator

Dav Pilkey

Dav Pilkey

Toen de maker van Dog Man, Dav Pilkey, nog op school zat, kwam hij door zijn ADHD en dyslexie vaak in de problemen. Tijdens de vele uren die hij voor straf op de gang moest zitten, tekende hij voor het eerst Kapitein Onderbroek en Dog Man – twee superhelden die later wereldberoemd zouden worden.


Vertaler: Tjibbe Veldkamp

Dog Man is vertaald naar het Nederlands door Tjibbe Veldkamp. Tjibbe schreef zelf ook een heleboel boeken, waaronder Kom uit die kraan!, Tiffany Dop en Pim en het Pinda-kanon.

Over Dog Man zegt Tjibbe: ‘De grootste kracht van Dav Pilkey is dat hij perfect aanvoelt wat kinderen grappig vinden. Dat betekent ook dat niet al zijn grappen zijn gericht op de volwassen smaak. En dat is goed!!’

Vertaler: Tjibbe Veldkamp


Knutselen en kleuren met Dog ManHier is... Dog Man!

Dog Man is terug!