Ik ben een kat! - Galia Bernstein

Humor (gigantisch grappig)

Waar een dreumes al begint te schateren als opa een gek gezicht trekt, doen wc-humor en woordgrapjes het geweldig bij kleuters. Een mooi moment is het als je kind voor het eerst een mop vertelt, maar voor het einde zelf al in een deuk ligt. Als kinderen wat ouder zijn begrijpen ze ook ironische grapjes en opmerkingen.

Grappige prentenboeken, lachen om voorleesverhalen, humor in kinderboeken kan op vele manieren aanwezig zijn. Subtiele misverstanden en taalspelletjes, zoals bij Mees Kees, slimme plannetjes die heel anders uitpakken of uitvergrote humor zoals in de graphic novels over Dog Man.

Inspiratie artikelen

Interview met Max Brallier

In dit interview vertelt Max Brallier alles over De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad, zijn favoriete monsters en veel meer. Lees gauw verder!

Interview
Lees meer

Gi-ga-groen interview

'Een krokodil in het bad!' zit vol met grappige verhalen over de natuur. Lees wat voor geks de schrijvers en de illustrator zelf hebben meegemaakt in de natuur!

Interview
Lees meer

Maarten Kuipers over De zolderkampioen

In de boeken 'Roljoch' en 'De zolderkampioen' worden de grootste kinderdromen werkelijkheid. Lees nu het interview met schrijver Maarten Kuipers.

Interview
Lees meer