Pippi Langkous (Luxe editie)

Hardcover:
27,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Beroemde klassieker over het sterkste meisje ter wereld, in luxe editie met linnen rug en leeslint.

Samenvatting

Iedereen kent Pippi Langkous, het sterkste meisje van de wereld! Ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader soms langs om een nieuwe koffer met gouden tientjes te brengen. Samen met buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste avonturen!
In deze uitgave ter ere van haar 75e verjaardag vind je Pippi Langkous , Pippi Langkous gaat aan boord , Pippi Langkous in Taka-Tukaland én het verhaal achter de roodharige heldin. Perfect voor iedereen die eeuwig kind wil blijven!

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 5 - 10 jaar
ISBN: 9789021680231
NUR: 280
Type: Hardcover
Auteur(s): Astrid Lindgren
Illustrator: Carl Hollander
Prijs: 27,99
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 04-03-2020
Pippi Langkous (Luxe editie) - Astrid Lindgren, Carl Hollander
Pippi Langkous - Astrid Lindgren

Pippi Langkous

Pippi Langkous

Pippi is het sterkste meisje van de wereld. Ze kan zelfs een paard optillen! Samen met haar aapje meneer Nilsson en haar paard woont ze in Villa Kakelbont. Eigenlijk heet ze Pippilotta Victualia Rolgordyna Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous, maar dat kan geen mens onthouden. Of je moet heel goed oefenen… Pippi’s moeder is in de hemel, en haar vader is zeekapitein. Af en toe komt hij Pippi opzoeken, en dan is het groot feest! Zonder ouders die op haar letten en met een koffer vol geld kan ze de gekste dingen doen en ze beleeft dan ook vele avonturen met haar buurvriendjes Tommy en Annika. Het eerste boek over Pippi Langkous verscheen in 1945. De boeken over Pippi zijn in ruim 50 talen vertaald. Er zijn films over Pippi, musicals over Pippi en toneelstukken over Pippi. Als je het huis van Pippi en de boot van haar vader in het (bijna) echt wilt zien, kun je naar Astrid Lindgrens Varld (dat betekent ‘wereld’) in Vimmerby in Zweden. Daar zie je Pippi rondlopen, maar ook allerlei figuren uit de andere boeken van Astrid Lindgren.
Lees verder

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Louise, Kind (7 jaar) - 01-05-2020
Ik vond dit een heel leuk boek, omdat ik sommige verhalen ook al kende omdat onze meester vorig jaar films van Pippi Langkous liet zien. Er staan mooie plaatjes in, al ziet Annika er wel heel anders uit in het boek. Pippi is heel eigenwijs en ook heel sterk. Ze woont samen met haar paard en meneer Nilsson in Villa Kakelbont. Ze beleeft allerlei avonturen met Tommy en Annika. Het zijn hele leuke verhalen om voor het slapengaan te lezen, omdat ze lekker lang zijn.

Florine, Kind (8 jaar) - 23-04-2020
Prachtig boek met leuke, spannende en grappige verhalen. Ik was steeds heel nieuwsgierig naar een nieuw hoofdstuk. Ik ben tussendoor geen andere boeken gaan lezen. Boek is nog mooier dan andere Pippi boeken, ook mooie plaatjes. Ben een echte Pippi fan!

Lotte, Kind (6 jaar) - 21-04-2020
Ik vond dit een leuk boek. Leuke verhalen van Pippi Langkous!