Kinderboeken van 5 - 7 jaar

5 – 7 jaar

Beginnend leren lezen

Voor kinderen binnen deze leeftijdscategorie gaat er een wereld open, letterlijk: ze leren lezen. Daardoor gaan ze opeens van alles om zich heen begrijpen: verkeersborden, naamborden, menukaarten, producten in de supermarkt, ga zo maar door. Dat neemt niet weg dat ze ook nog heel graag voorgelezen worden en dat is ook belangrijk voor het woord- en taalbegrip.

Fantasierijk en veilig

Inhoudelijk spreken verhalen aan die zich ‘dichtbij’ bevinden, rondom thematiek die kinderen herkennen. De verhalen mogen best fantasierijk zijn, maar niet te gek of te eng.

Lekker lachen!

Humor is heel belangrijk voor kinderen in deze leeftijdscategorie: platte grappen en simpele moppen en woordgrapjes vinden ze geweldig leuk. Om te horen, maar vooral ook om te onthouden en door te vertellen.

5 – 7 jaar
Op deze pagina

Uitgelichte boeken

De wereldse wijsheid van de mier.

De wereldse wijsheid van de mier.

Philip Bunting

Kinderen van deze leeftijd zijn dol op dieren. Dino’s, krokodillen of fantasiedieren als eenhoorns en draken zijn vaak favoriet. Mieren zullen waarschijnlijk niet de toplijst aanvoeren, maar daar komt vast verandering in na het lezen van dit boek. Met zijn originele tekeningen en grappige schrijfstijl laat schrijver Philip Bunting zien waarom de mier het allercoolste dier van de wereld is. En dat wij mensen een hoop van ze kunnen leren!

KOND

KOND

Kim Eberwijn & Marion Vrijburg

Is het een hond? Of is het een kat? Het is… Kond! Dit vrolijke, mysterieuze dier is half hond, half kat en heeft speciale gaven, zoals zichzelf in veiligheid brengen door scheten te laten… Pim en Maan gaan op zoek naar Kond. Gaan ze hem vinden? Een grappig en fantasierijk verhaal met korte hoofdstukken, zodat er bijvoorbeeld elke avond voor het slapengaan een verhaaltje voorgelezen kan worden.

De pareldief

De pareldief

Rosa Scheffler & Axel Scheffler

Pauw heeft het zo druk in zijn sieradenwinkel dat hij echt een hulpje nodig heeft. Als Pauw bijna struikelt over de kleine Hoen, vraagt deze prompt: 'Mag ik het proberen?' Hoen heeft al zó vaak voor de etalage staan dromen, maar hij heeft geen geld voor die glimmende sieraden...

Zo begint een geestig en ontroerend verhaal over een dier dat wat al te dol lijkt op de juwelen waarmee hij mag werken. Zeker als de kroon van de koning ter reparatie naar de winkel komt...

Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar

Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar

Je bent (bijna) zes en het leven is zo druk en spannend! Er zitten wiebeltanden in je mond, je moet je zwemdiploma halen en leren klokkijken en je wilt natuurlijk rondsjezen op je eerste grote fiets. Op school leer je steeds beter lezen en schrijven, misschien ken je zelfs al een paar woorden in een andere taal. En dan hebben we het nog niet eens over schoolreisjes en logeerfeestjes en…

Speciaal voor alle zesjarigen zit dit boek boordevol nieuwe en klassieke verhalen, versjes en tekeningen van veel bekende schrijvers en tekenaars. Alles zit erin: van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot dierenverhalen en sprookjes.

Spekkie en Sproet zelf lees boek

Spekkie en Sproet zelf lees boek

Vivian den Hollander & Juliette de Wit

Spannend, kinderen van deze leeftijd maken een begin met leren lezen! Dit zelfleesboek van Spekkie en Sproet helpt jonge lezers op weg. Het bevat drie spannende verhalen waarin op laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met dit stoere detectiveduo en Spekkies neef, politieagent Nelson. Zo wordt lezen leuk!

De honing en de honingin

De honing en de honingin

Al bekend met de Toneellezenserie? Deze boeken lees je samen. Zo wordt lezen nog leuker! Twee (of meer) lezers nemen rollen op zich. Er is veel afwisseling in de dialoog, waardoor iedereen aan de beurt komt en er goed geoefend kan worden met intonatie. Ontdek bijvoorbeeld dit grappige en vrolijke verhaal van Manon Sikkel. Lien is een prinses, maar haar juf denkt daar anders over…

Lezen over kinderboeken van 5 tot 7 jaar