De Gorgels - Jochem Myjer - Rick de Haas
De Gorgels - Jochem Myjer - Rick de Haas

De Gorgels

Kinderen zijn heel bijzondere mensen. Ze kunnen of-niet-of-wel een vader en een moeder hebben. En of-niet-of-wel zusjes of broertjes. Maar ze hebben allemaal een Gorgel! Gorgels zijn klein en zo razendsnel dat je superogen nodig hebt om ze te zien. Die heeft niet iedereen…

Gorgels wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. De Gorgels beschermen Mensenkinderen tegen enge wezens als Brutelaars. Als een Brutelaar zijn adem in je mond blaast, kun je flink ziek worden. Maar jouw Gorgel is getraind om zelfs de gevaarlijkste Brutelaar te verslaan. Gorgels moeten wel uitkijken voor Kotsbalgers. Maar gelukkig is er Melle, de jongen met superogen die met zijn zusje Limoni en vriendin Katja en Waakgorgels Bobba en Belia de slimste plannen maakt om de Gorgels te beschermen.

Cabaretier Jochem Myjer is de bedenker en schrijver van de grappige en spannende boeken over De Gorgels. Om voor te lezen of zelf te lezen. In november verschijnt deel 3 van De Gorgels. In dit superspannende slotdeel gaan Melle en Bobba naar het Hoge Noorden voor hun grootste avontuur tot nu toe. Joebelabambam!

Spannende dikke leesboeken over De Gorgels
Deel 1: De Gorgels (5-12 jaar)
Deel 2: De Gorgels en het geheim van de gletsjer (6-12 jaar)
Deel 3: De Gorgels en de laatste kans (7-12 jaar)

Prentenboeken over De Gorgels
De wereld van De Gorgels (3-8 jaar)
De Gorgels en de grote operatie
(3-8 jaar)

Voor de allerkleinsten
De Gorgeltjes trakteren de dieren (2-4 jaar)

Ontdek hier alle boeken over De Gorgels.