De Gorgels

Gorgels

Ze wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. Ze zoeken bramen en Gorgelbessen in de duinen terwijl de kleine Gorgels op het strand spelen.

Elke nacht gaat de kleine Gorgel Bobba naar school. Daar leert hij alles over de natuur en de geheime, magische krachten van de Gorgels. Over Mensenkinderen en… Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Wanneer Bobba groot en sterk en snel genoeg is, krijgt hij een foto van het Mensenkind over wie hij zal gaan waken. Een jongetje met krullen… Melle!

Bobba gaat op reis, klaar voor zijn eerste avontuur.

Joebelabambam!

 

Volg De Gorgels ook op Facebook!

Blijf op de hoogte van alle nieuwste Gorgels-producten en foto’s van enthousiaste Gorgels-fans en lees alles over Melle, Limoni, Bobba en Belia. Volg ons hier: @degorgels

Gorgels

 

Gorgels


Auteur/illustrator

Jochem Myjer is de schrijver van De Gorgels

Jochem Myjer is de schrijver van De Gorgels

Jochem Myjer is een van Nederlands bekendste komieken. Maar voordat hij definitief voor het theater koos, studeerde hij biologie. Als kind maakte Jochem al veel grappen én keek hij met zijn verrekijker naar vogels. Hij wist alles van de natuur en hij kon supergoed vogelgeluiden nadoen. Dat zie je terug in zijn eerste kinderboek De Gorgels, waarin de hoofdpersoon Melle eigenlijk best veel op Jochem lijkt.

Jochem treedt heel graag op in grote theaters waar hij iedereen aan het lachen maakt. Maar stiekem schrijft hij misschien nog wel liever aan een nieuw avontuur van de Gorgels. Hij gaat nog steeds veel met zijn vogelkijker op stap. En hij is kampioen vissen. (Hij gooit ze wel netjes terug!)

Jochem treedt op in het hele land, maar het gelukkigst is hij in zijn thuisstad Leiden, en op het Eiland van De Gorgels.

Lees meer over Jochem Myjer

© Foto: Anne Reitsma


Rick de Haas heeft De Gorgels getekend

Rick de Haas heeft De Gorgels getekend

Rick de Haas is linkshandig maar kan toch prima tekenen.

Hij tekent graag Mees Kees, Piet & Riet maar ook de zee, vogels en Gorgels.

Als Jochem Myjer aan de zee denkt, dan is dat de Waddenzee. Voor Rick is het de Westerschelde.

Dus als Rick het Eiland tekent, dan is dat een kruising tussen Texel en Walcheren. Met natuurlijk de vuurtoren van Texel. Al vindt Rick stiekem dat de allermooiste vuurtoren van Nederland in Westkapelle staat.

Lees meer over Rick de Haas

© Foto: Renate Reitler


Spelenderwijs leren met De Gorgels!

 

De Gorgels

De Gorgels van komiek Jochem Myjer is een spannend en grappig boek over magische wezentjes die kinderen ’s nachts beschermen tegen de gemene Brutelaars. Van dit populaire kinderboek is een educatieve spelletjeslijn ontwikkeld voor kinderen van 7 jaar en ouder. Spelenderwijs oefenen kinderen hiermee spelling, taal, lezen en de tafels!

Bekijk alle spelletjes hierKnutselen en kleuren met GorgelsJochem Myjer leest voor uit De Gorgels

Jochem Myjer leest voor uit De Gorgels, zijn eerste kinderboek. Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen.

Jochem Myjer spreekt luisteravontuur De Gorgels in

Er is ook een luisterboek van De Gorgels! Met muziek, stemmetjes en achtergrondgeluiden. In deze video zie je hoe Jochem Myjer zijn eigen luisterboek inspreekt.

Jochem Myjer - De Gorgels en het geheim van de gletsjer

Het Nieuwe tweede deel van De Gorgels is er! De Gorgels en het geheim van de gletsjer.