Elfmeisje en Raafjongen - Marcus Sedgwick, Pete Williamson

Spanning & griezelen

Met een spannend boek zit je op het puntje van je stoel. De plotwendingen en de vaart van deze verhalen zorgen ervoor dat kinderen helemaal in een boek op kunnen gaan.

Er zijn genoeg spannende boeken te vinden voor alle leeftijden. Denk aan avontuurlijke prentenboeken, niet al te griezelige, grappige ‘grumor’ en meeslepende mysteries met spannende ontdekkingen. Natuurlijk zijn er ook nog de écht enge lezen-onder-je-dekbed-met-een-zaklampboeken, waarin weerwolven, vampiers of andere griezels op de loer liggen…

Voor jongeren zijn er young adult-thrillers met psychologische spanning. Met realistische hoofdpersonages in wie je je in kunt leven, die oog in oog komen te staan met hun grootste angst.

Downloads

Lezen over spanning & griezelen

Interview met Max Brallier

In dit interview vertelt Max Brallier alles over De laatste helden op aarde en het kosmische kwaad, zijn favoriete monsters en veel meer. Lees gauw verder!

Interview
Lees meer

Interview met Maren Stoffels

Recent verscheen van Maren Stoffels een nieuwe thriller: Escape Room 2.0. Kinderboeken.nl vroeg Maren alles over haar nieuwe boek én over haar fascinatie voor escaperooms!

Interview
Lees meer

Ons kinderpanel over ‘Vlinder’

Vlinder is een aangrijpend boek, met interessante personages die lastige keuzes moeten maken. Ben je benieuwd wat ons kinderpanel van deze jeugdthriller vond? Lees dan snel verder!

Kinderpanel
Lees meer

Interview met Paul van Loon

Voor de serie 'AVI-lezen met Paul van Loon' schreef de populaire grumor-schrijver diverse boeken op AVI-niveau. Speciaal voor beginnende lezers! Wij vroegen hem alles over deze serie en zijn nieuwste boek 'Ik ben net als jij'.

Achtergrond
Lees meer