Elfmeisje en Raafjongen - Marcus Sedgwick, Pete Williamson

Spanning & griezelen

Met een spannend boek zit je op het puntje van je stoel. De plotwendingen en de vaart van deze verhalen zorgen ervoor dat kinderen helemaal in een boek op kunnen gaan.

Er zijn genoeg spannende boeken te vinden voor alle leeftijden. Denk aan avontuurlijke prentenboeken, niet al te griezelige, grappige ‘grumor’ en meeslepende mysteries met spannende ontdekkingen. Natuurlijk zijn er ook nog de écht enge lezen-onder-je-dekbed-met-een-zaklampboeken, waarin weerwolven, vampiers of andere griezels op de loer liggen…

Voor jongeren zijn er young adult-thrillers met psychologische spanning. Met realistische hoofdpersonages in wie je je in kunt leven, die oog in oog komen te staan met hun grootste angst.

Op deze pagina

Tip lijst

Ik zie, ik zie een boek vol griezels

Ik zie, ik zie een boek vol griezels

Walter Wick

Gluren tussen de griezels! Zoeken maar, die skeletten, geesten en spoken in dit spannende en toffe zoekboek. Aan jullie de taak om de beeldraadsels op te lossen. Leuk en ook echt een beetje spannend om samen te doen. Bovendien stimuleert het bespreken van de platen de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het oplossen van de puzzels is nog niet gemakkelijk: lukt het om de spoken te trotseren en alle geheimzinnige mysteries te ontrafelen?

Het grote griezelboek

Het grote griezelboek

Een heerlijke griezelbundel met verschillende spannende verhalen voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Van enge tantes tot weerwolven, van spinnen tot mummies… Sidder en bibber mee! De spookjesindex laat zien hoe eng en spannend de verhalen zijn. Meer van het grappig-griezelen en het avontuur? Ga dan voor een verhaal met één of twee spookjes. Fans van echte bloedstollende horror vol gruwelijkheden kiezen een verhaal met drie of vier spookjes. Lezen, als je durft!

Elfmeisje en Raafjongen – Het griezelwoud

Elfmeisje en Raafjongen – Het griezelwoud

Marcus Sedgwick & Pete Williamson

Het bos waar Elfmeisje en Raafjongen wonen is de ban van een gigantische oger. Om de oger te kunnen verslaan, moeten Elfmeisje en Raafjongen op zoek naar de Heks Die Alles Weet. Maar daarvoor moeten ze wel een spannende en gevaarlijke reis maken waar het gevaar op de loer liggen. Dit eerste deel in een nieuwe serieboek is een perfecte kennismaking met het genre fantasy: een betoverend woud, magische wezens en twee dappere en stoere hoofdpersonages die blijven geloven in de goede afloop.

Dolfje ontvoerd!

Dolfje ontvoerd!

Paul van Loon & Hugo van Look

De meester der spannende verhalen is natuurlijk Paul van Loon. Hij noemt zijn verhalen vaak ‘grumor’: griezelen met humor. Dolfje mag dan misschien een weerwolfje zijn, maar als er iemand lief en grappig is, is hij het wel. Maar hij maakt natuurlijk wél heel spannende dingen mee. Zoals in Dolfje ontvoerd!, waarin hij gekidnapt wordt en meer over zijn verleden leert… Zijn ontvoerders willen hem ontweerwolven. Lukt het Dolfje om op tijd te ontsnappen?

De laatste helden op aarde

De laatste helden op aarde

Max Brallier & Douglas Holgate

Van het avontuur in De laatste helden op aarde ga je op het puntje van je stoel zitten van de spanning én lig je tegelijkertijd dubbel van het lachen. Jack moet de monsters en zombies die zijn woonplaats teisteren verslaan, maar heeft daarvoor zijn vrienden wel dubbel en dwars nodig. Maar dan moet Jack die wel eerst zien te vinden. En dus moet hij zijn veilige boomhut uit en die TOTALE-MONSTER-ZOMBIE-CHAOS in. Hoe dat afloopt? Ontdek het in deze bloedstollende en hilarische graphic novel.

Black Friday

Black Friday

Maren Stoffels

Maren Stoffels is de koningin van de jeugdthrillers. Ze houdt elke lezer in haar greep met haar spannende verhalen vol bizarre plotwendingen en gruwelijke gebeurtenissen. Omdat haar personages altijd gewone en herkenbare jongens en meiden zijn, gaan Stoffels verhalen echt onder je huid zitten. In Black Friday is dat ook weer niet anders. Je duikt in de levens van Ris en Megan, die meedoen aan de ontgroening van een studentenvereniging. De week wordt afgesloten op Black Friday, het moment waarop de ontgroening zijn hoogtepunt zal bereiken. Of eigenlijk een dieptepunt: de dag zal gitzwart eindigen…

Lezen over spanning & griezelen