Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Kikker

Kikker

Over de hele wereld houden mensen van Kikker van Max Velthuijs.

Ken jij Kikker en zijn vriendjes al?

Haas die heel veel weet, Varkentje die zulke lekkere taarten bakt, Rat die altijd een oplossing weet, Eend, die het liefst altijd bij Kikker wil zijn en Beertje, die door Kikker wordt gevonden en bij hem mag wonen.

Er zijn Kikker-boeken voor baby’s, peuters en kleuters, ontdek alles over de wereld van Kikker en zijn vriendjes op deze pagina.

 

Dans en zing mee met het nieuwe lied
Kikker viert feest!

Kikker

Kikker
Kikker
Kikker heeft de liefste vriendjes en is gek op avontuur, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier.
Kikker
Eend
Eend kan een beetje kattig doen, maar meestal is ze zo lief dat je als groene Kikker gemakkelijk verliefd op haar kunt worden.
Kikker
Haas
Haas kan boeken lezen en hij geeft altijd goede raad. Hij troost Kikker als hij verdrietig is.
Kikker
Rat
Als Rat niet op reis is, woont hij in zijn tent bij de rivier. Hij vaart regelmatig met zijn boot nieuwe avonturen tegemoet.
Kikker
Varkentje
Varkentje zorgt voor een lekker einde in bijna ieder Kikkeravontuur en is gek op appeltaart.
Kikker
Beertje
Op een dag vindt Kikker Beertje, en alle vriendjes zijn meteen dol op hem. Beertje gaat nooit meer weg!

Auteur/illustrator

Max Velthuijs

Max Velthuijs

Max Velthuijs werd op 22 mei 1923 geboren in Den Haag.  Hij was een succesvol reclametekenaar tot hij ontdekte wat hij eigenlijk het liefst wilde: kinderboeken illustreren. Al snel vielen zijn bijzondere prentenboeken in de prijzen. Zo ontving hij onder meer twee Gouden Penselen, een Gouden Plaquette van de Biennale Bratislava én de Hans Christian Andersenprijs voor zijn gehele oeuvre.

In de jaren 80 dook in zijn verhalen over Klein-Mannetje ineens een vrolijke kikker op. Die kikker werd in 1989 de hoofdpersoon in Kikker is verliefd. Wat volgde was een internationaal geliefde serie van twaalf prentenboeken, waaraan Velthijs tot zijn dood in 2005 bleef tekenen. Kikker was zijn alter ego, een even sympathieke als naïeve optimist. ‘Is het leven niet prachtig!’

Knutselen en kleuren met ...

Spelen met Kikker!

Kikker MemoPianospelen met KikkerKleurplaten KikkerPuzzel van Kikker

Inspiratie

Je vakantie begint met boeken #zomerlezen
Tiplijst
Je vakantie begint met boeken #zomerlezen

Denken we aan de zomer, dan denken we aan stapels boeken lezen. Deze toptitels koop je deze zomer met korting, ze kosten tijdelijk maar 10 euro.

Kikker is verliefd inspreekboek
Voorlezen
Kikker is verliefd inspreekboek

Altijd je kind voorlezen, waar je ook bent.  Met het inspreekboek van Kikker is verliefd kan je kindje op elk moment van de dag door jou worden voorgelezen en ben je altijd dichtbij.

Aan tafel! – Koken met kinderboeken
Tiplijst
Aan tafel! – Koken met kinderboeken

Smakelijk eten met de leukste kinder(kook)boeken! Wij hebben een boodschappenlijstje met de leukste kinderboeken over koken en eten voor je klaargezet.

Kikker plant met kinderen tulp in Keukenhof
Nieuws
Kikker plant met kinderen tulp in Keukenhof

Kikker heeft met hulp van 25 kinderen uit Lisse tulpen geplant in Keukenhof. In het voorjaar wordt dit veldje tulpen onthuld en staat Keukenhof woensdag in het teken van Kikker.

Geef een prentenboek cadeau: ‘Kikker is Kikker’ voor € 2,-
Nieuws
Geef een prentenboek cadeau: ‘Kikker is Kikker’ voor € 2,-

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de...

Kikker op de Negenmaandenbeurs
Nieuws
Kikker op de Negenmaandenbeurs

Kom feest vieren bij de Kikker-stand op de Negenmaandenbeurs! Kikker bestaat dit jaar 30 jaar, dat betekent: mooie beursaanbiedingen, diverse optredens van Kikker op het...

Inspreekboek Kikker is verliefd

Dans en zing mee: Kikker viert feest!

Kikkertiendaagse

Ik ben Kikker

In de klas