Kikker en zijn vriendjes

Kikker

Over de hele wereld houden mensen van Kikker van Max Velthuijs.

Ken jij Kikker en zijn vriendjes al?

Haas die heel veel weet, Varkentje die zulke lekkere taarten bakt, Rat die altijd een oplossing weet, Eend, die het liefst altijd bij Kikker wil zijn en Beertje, die door Kikker wordt gevonden en bij hem mag wonen.

Er zijn Kikker-boeken voor baby’s, peuters en kleuters, ontdek alles over de wereld van Kikker en zijn vriendjes op deze pagina.

 

Dans en zing mee met het nieuwe lied
Kikker viert feest!

Kikker


Auteur/illustrator

Max Velthuijs

Max Velthuijs

Max Velthuijs werd op 22 mei 1923 geboren in Den Haag.  Hij was een succesvol reclametekenaar tot hij ontdekte wat hij eigenlijk het liefst wilde: kinderboeken illustreren. Al snel vielen zijn bijzondere prentenboeken in de prijzen. Zo ontving hij onder meer twee Gouden Penselen, een Gouden Plaquette van de Biennale Bratislava én de Hans Christian Andersenprijs voor zijn gehele oeuvre.

In de jaren 80 dook in zijn verhalen over Klein-Mannetje ineens een vrolijke kikker op. Die kikker werd in 1989 de hoofdpersoon in Kikker is verliefd. Wat volgde was een internationaal geliefde serie van twaalf prentenboeken, waaraan Velthijs tot zijn dood in 2005 bleef tekenen. Kikker was zijn alter ego, een even sympathieke als naïeve optimist. ‘Is het leven niet prachtig!’Knutselen en kleuren met Kikker


    Spelen met Kikker!

    Kikker MemoPianospelen met KikkerKleurplaten KikkerPuzzel van Kikker    Dans en zing mee: Kikker viert feest!

    Kikkertiendaagse

    Ik ben Kikker