Kinderboeken 9 - 12 jaar

9 – 12 jaar

De wereld ontdekken

Kinderen van negen tot twaalf jaar beginnen steeds meer zelfstandig te lezen en ontwikkelen bepaalde interesses en hobby’s zoals natuur, dieren, cultuur en mode. Ook zijn ze bezig met wie ze zelf zijn en wat ze willen. Ze zijn ook maatschappelijk betrokken.

In de boekentips voor deze groep vind je een breed scala aan kinderboeken over vriendinnenclubs, dagboeken, hilarische/droevige verhalen, heldenverhalen en natuurlijk veel spanning en avontuur, al dan niet in een fantasiewereld. Op elk boekpagina staat een leesfragment, zodat je alvast een stukje kunt lezen. En je kunt ons altijd om persoonlijk advies vragen over een volgend leesboek.

9 – 12 jaar
Op deze pagina

Uitgelichte boeken

Salomé Snel en de onzichtbare juwelendief

Salomé Snel en de onzichtbare juwelendief

Thirza van der Lugt & Frann de Bruin

Humor, vriendschap en een spannend mysterie: allemaal ingrediënten voor een boek waar kinderen van deze leeftijd gek op zijn. Salomé Snel is een stoere detective die iedere diefstal oplost. Als ze op jacht gaat naar de juwelendief krijgt Salomé hulp van Charlie, die voor straf van de schooldirecteur Salomés assistent moet worden

De laatste helden op aarde

De laatste helden op aarde

Max Brallier & Douglas Holgate

Ken je een kind dat weinig plezier heeft in lezen? Probeer eens een graphic novel! In De laatste helden op aarde staat extra veel beeld, maar omdat het verhaal zo spannend is, zullen kinderen ook verslingerd zijn aan de tekst. De wereld van Jack Sullivan staat op z’n kop. Er is een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS aan de gang en vanuit zijn boomhut probeert hij zijn vrienden te bereiken om het samen tegen de zombies op te nemen.

Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal

Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal

Yorick Goldewijk & Kees de Boer

Dexter, Wimm en de Melkweg zijn terug! En uiteraard is ook de Billy Extra Plankgas – het in elkaar geknutselde ruimteschip – weer van de partij om de wereld opnieuw te redden van een intergalactische ondergang. Dexters ouders zijn van de ene op de andere dag versteend en bevroren. Dexter en zijn zusje zoeven daarom de ruimte in om erachter te komen hoe hun ouders weer normaal kunnen worden. Met veel gevoel voor humor fantaseert Yorick Goldewijk opnieuw een knotsgek en spannend ruimteavontuur bij elkaar.

Los te lezen tweede boek over Billy Extra Plankgas.

Het grote betaboek

Het grote betaboek

Met behulp van dit informatieve boek worden moeilijke vakken als wiskunde, natuurkunde en techniek ineens een stuk begrijpelijker. En leuker! Hoe werkt DNA? Hoe bevriest water? En hoe zit het nou precies met hefbomen? Een handig naslagwerk om erbij te houden als er huiswerk gemaakt moet worden.

Fantastische LEGO ideeën

Fantastische LEGO ideeën

Sarah Dees

Wie is er niet dol op LEGO? Of je nu kastelen, doolhoven of ruimteschepen wil nabouwen, dit stoere handboek biedt genoeg inspiratie voor jong en oud. Het mooie is: alle ideeën kunnen gewoon gebouwd worden met de LEGO-stenen die je in huis hebt. Door de duidelijke foto’s en stappenplannen zet je de leukste scènes in elkaar.

Winterhuis Hotel

Winterhuis Hotel

Ben Guterson & Privé: Chloe Bristol

Een geheimzinnig hotel. Niet te kraken puzzels. Wegdromen in een warm en duister mysterie. Elizabeth wordt door haar oom en tante voor drie weken naar Winterhuis Hotel gestuurd. Daar heeft ze een snoepkeuken, een filmzaal, een ijsbaan en een bibliotheek tot haar beschikking. Het is geweldig in het hotel, totdat Elizabeth een bijzonder boek vindt dat alleen zij kan zien. Welke vloek rust er op het boek én op Winterhuis Hotel?

Lezen over kinderboeken 9 - 12 jaar

Duik in de dagboeken uit ‘Oorlog in inkt’

Op deze pagina bekijk je fragmenten uit de originele dagboeken van 'Oorlog in inkt', fotomateriaal en extra informatie over de dagboekschrijvers en hun bijzondere verhaal.

Achtergrond
Lees meer

Verhalen bij de (nieuwe) canon

In 50 spannende verhalen neemt dit boek je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen uit onze Nederlandse geschiedenis. Een prachtig boek, voor jong en oud!

Nieuws
Lees meer