Ik wou dat ik een vogel was - Frann Preston-Gannon

Dieren & natuur

Lekker met je kinderen het bos in, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand of plantjes in de tuin zetten. Maar je samen ook realiseren hoe kwetsbaar natuur is en kijken wat je kunt doen om haar te beschermen. De natuur is vaak een bron van inspiratie voor kinderboeken.

Dieren hebben niet alleen een hoge aaibaarheidsfactor – daarom zijn ze ook zo fijn als knuffel- ze zijn erg geschikt om emoties te laten zien op een manier die voor een peuter en kleuter herkenbaar is. Sommige dierenvriendjes in prentenboeken groeien uit tot bekende karakters, die je overal tegenkomt, als speelgoed, op behang of kinderkleertjes, op televisie of in een musical.

Er zijn boeken vol met feiten en weetjes voor nieuwsgierige kinderen. En de natuurlijk is de natuur het decor of zelfs de hoofdrolspeler in vele (voor)leesboeken

Bekijk onze tiplijsten over dierenboeken!

De leukste boeken over pony’s en paarden

Bekijk onze favoriete boeken en prentenboeken vol pony- en paardenavonturen. En voor de echte paardenfans is er ook een vriendschapsboek en paardendagboek.

Tiplijst
Lees meer

De leukste kinderboeken over honden

Op Internationale Hondendag tippen we onze favoriete kinderboeken over honden. Van klassiek jeugdboek en zoekboek tot een grappige graphic novel en strip. Woef!

Tiplijst
Lees meer

Dinosaurussen in kinderboeken

Dinosaurussen zijn stoer, groot en spreken sterk tot de verbeelding bij kinderen. Op zoek naar dinosaurussen in kinderboeken? Wij tippen de leukste boeken!

Tiplijst
Lees meer