Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt
Van honingbij tot hagelslag
Van honingbij tot hagelslag

Verrassend boek over ons eten en hoe het groeit, met bijzondere illustraties.

Samenvatting

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

  • Tijdelijk geen verzendkosten!
  • Een heerlijk boek voor jong en oud
  • Met kunstzinnige illustraties

Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt
Over al het lekkers dat van planten komt

Verrassend boek over ons eten en hoe het groeit, met bijzondere illustraties.

Samenvatting

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

  • Tijdelijk geen verzendkosten!
  • Een heerlijk boek voor jong en oud
  • Met kunstzinnige illustraties
Van-honingbij-tot-hagelslag---Over-al-het-lekkers-dat-van-planten-komt---Joel-Broekaert---Marieke-van-Ditshuizen

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789021681481
NUR: 223
Type: Gebonden
Auteur(s): Joël Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 28-04-2021

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789021681498
NUR: 223
Type: E-book
Auteur(s): Joël Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 05-05-2021
"We eten eigenlijk alles van de plant. Alleen van sommige planten eten we het zaadje, van andere de stengel, of het blad of juist de wortel. Als je al die voorbeelden in de juiste volgorde achter elkaar zet, dan krijg je de volledige groei- en voortplantingscyclus van planten aangeboden in heel smakelijke, behapbare korte hoofdstukjes. Wist je bijvoorbeeld dat je boombast eet elke keer dat je kaneel gebruikt?" Joël Broekaert
"In dit boek smelt mijn fascinatie voor de manier waarop ons eten groeit samen met mijn fascinatie voor kleur. De cyclus van planten, het voedsel dat zij ons geven en de jaargetijden zijn gevisualiseerd door het boek op te bouwen van wit - via kleur - naar zwart met slechts de 3 primaire kleuren inkt." Marieke van Ditshuizen

Gerelateerde artikelen

Afscheidscadeau voor de juf of meester

Wij zetten de leukste cadeautips voor de juf of meester op een rij. Met een boek zit je altijd goed! We tippen per groep 2 mooie boeken waar je de juf of meester zeker blij mee maakt.

Tiplijst
Lees meer

Een paardenboek, maar dan anders!

Hoe hors een politiepaard werd is een paardenboek, maar anders dan andere boeken over paarden. Op een stoere en leuke manier schrijft Elisa van Spronsen in het eerste deel over Soesja die bij een politiepaardenstal komt te wonen.

Interview
Lees meer

Strips lezen: goed voor de leesontwikkeling!

Tegenwoordig hoor je deskundigen steeds vaker zeggen dat strips lezen goed is voor kinderen. Marion van der Meulen, lees- en schrijfdeskundige, legt uit waarom.

Achtergrond
Lees meer

Reviews

Gerry, Boekliefhebber (75 jaar) - 20-05-2021
Prachtig boek! Super mooie illustraties en vormgeving. Tekst is heel toegankelijk en ook zeer educatief, ook voor basisscholen