Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt

Verrassend boek over ons eten en hoe het groeit, met bijzondere illustraties.

Samenvatting

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

  • Ontdek waar ons eten vandaan komt
  • Een heerlijk boek voor jong en oud
  • Met kunstzinnige illustraties

Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt
Over al het lekkers dat van planten komt

Verrassend boek over ons eten en hoe het groeit, met bijzondere illustraties.

Samenvatting

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

  • Ontdek waar ons eten vandaan komt
  • Een heerlijk boek voor jong en oud
  • Met kunstzinnige illustraties
Van honingbij tot hagelslag
Van honingbij tot hagelslag
Hardcover:
21,99
Van-honingbij-tot-hagelslag---Over-al-het-lekkers-dat-van-planten-komt---Joel-Broekaert---Marieke-van-Ditshuizen

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789021681481
NUR: 223
Type: Hardcover
Auteur(s): Joël Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Prijs: 21,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 28-04-2021

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789021681498
NUR: 223
Type: E-book
Auteur(s): Joël Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 05-05-2021
"We eten eigenlijk alles van de plant. Alleen van sommige planten eten we het zaadje, van andere de stengel, of het blad of juist de wortel. Als je al die voorbeelden in de juiste volgorde achter elkaar zet, dan krijg je de volledige groei- en voortplantingscyclus van planten aangeboden in heel smakelijke, behapbare korte hoofdstukjes. Wist je bijvoorbeeld dat je boombast eet elke keer dat je kaneel gebruikt?" Joël Broekaert
"In dit boek smelt mijn fascinatie voor de manier waarop ons eten groeit samen met mijn fascinatie voor kleur. De cyclus van planten, het voedsel dat zij ons geven en de jaargetijden zijn gevisualiseerd door het boek op te bouwen van wit - via kleur - naar zwart met slechts de 3 primaire kleuren inkt." Marieke van Ditshuizen

Gerelateerde artikelen

Voetbalboekentips van ons kinderpanel

Zoek je het ultieme cadeau voor voetballiefhebbers? Zoek niet verder! Ons kinderpanel tipt de leukste boeken voor voetballers tussen de 9 en 12 jaar. Met deze boeken scoor je sowieso.

Achtergrond
Lees meer

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer

Interview met Ben Guterson

De boeken van Ben Guterson zitten vol mysteries. Wij vroegen Ben naar zijn interesse in codes kraken, zijn nieuwe boek 'De magie van de verboden' toren en meer.

Interview
Lees meer

Reviews

Karlijn, Moeder (38 jaar) - 05-04-2022
Ik lees dit boek elke avond voor aan mijn zoontje van 8 en hij hangt aan mijn lippen. Zo interessant uitgelegd hoe het allemaal werkt met alles wat groeit en bloeit… Hij is er stil van, en dat is een hele prestatie voor een hyperactief jongetje. Heerlijk momentje samen dus 🥰

Gerry, Boekliefhebber (75 jaar) - 20-05-2021
Prachtig boek! Super mooie illustraties en vormgeving. Tekst is heel toegankelijk en ook zeer educatief, ook voor basisscholen