Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt
Van honingbij tot hagelslag
Van honingbij tot hagelslag

Verrassende non-fictie over ons eten en waar dat vandaan komt, met bijzondere illustraties.

Samenvatting

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

  • Interessant voor jong en oud!
  • Ontdek waar ons eten vandaan komt
  • Met sfeervolle illustraties

Van honingbij tot hagelslag

Over al het lekkers dat van planten komt
Over al het lekkers dat van planten komt

Verrassende non-fictie over ons eten en waar dat vandaan komt, met bijzondere illustraties.

Samenvatting

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.

  • Interessant voor jong en oud!
  • Ontdek waar ons eten vandaan komt
  • Met sfeervolle illustraties
Van honingbij tot hagelslag
Van honingbij tot hagelslag
Gebonden:
19,99
E-book:
9,99
Van-honingbij-tot-hagelslag---Over-al-het-lekkers-dat-van-planten-komt---Joel-Broekaert---Marieke-van-Ditshuizen

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789021681481
NUR: 223
Type: Gebonden
Auteur(s): Joel Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 28-04-2021

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 9 - 12 jaar
ISBN: 9789021681498
NUR: 223
Type: E-book
Auteur(s): Joel Broekaert
Illustrator: Marieke van Ditshuizen
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 28-04-2021
"We eten eigenlijk alles van de plant. Alleen van sommige planten eten we het zaadje, van andere de stengel, of het blad of juist de wortel. Als je al die voorbeelden in de juiste volgorde achter elkaar zet, dan krijg je de volledige groei- en voortplantingscyclus van planten aangeboden in heel smakelijke, behapbare korte hoofdstukjes. Wist je bijvoorbeeld dat je boombast eet elke keer dat je kaneel gebruikt?" Joël Broekaert
"In dit boek smelt mijn fascinatie voor de manier waarop ons eten groeit samen met mijn fascinatie voor kleur. De cyclus van planten, het voedsel dat zij ons geven en de jaargetijden zijn gevisualiseerd door het boek op te bouwen van wit - via kleur - naar zwart met slechts de 3 primaire kleuren inkt." Marieke van Ditshuizen

Gerelateerde artikelen

Schrijver op bezoek tijdens boekbespreking

Heeft je kind binnenkort een boekbespreking? En staat dan een boek van schrijver en illustrator Harmen van Straaten op het programma? Wat is er dan leuker dan dat de schrijver live inbelt tijdens de boekbespreking?

Nieuws
Lees meer

Schrijver in beeld – Thema: oorlog

Haal bekende schrijvers in de klas met gratis videolessen rondom het thema oorlog! Bij aanschaf van het boekenpakket voor groep 3 t/m 8 ontvang je een link naar het digitale lespakket. Een mooie manier om met jouw leerlingen in gesprek te gaan over de Tweede Wereldoorlog rondom 4 en 5 mei.

Nieuws
Lees meer

Interview met Angelique van Dam

Het nieuwste boek in de spannende Geheim-van serie is geschreven door Angelique van Dam. Wij vroegen haar alles over het schrijven van 'Het geheim van de wifi'.

Interview
Lees meer