Meidenboeken - illustratie uit Library Kiss

Meidenboeken

Bff’s, YouTube, school, knutselen en creatief bezig zijn: zomaar een paar onderwerpen die veel meisjes aanspreken. Deze meiden houden van herkenbare boeken die lekker weglezen en bij hun belevingswereld aansluiten. Ook de wat oudere meisjes zitten goed met fijne boeken over verliefd zijn, en vriendschap.

Natuurlijk hoeven meidenboeken niet alleen maar over die onderwerpen te gaan. Inspirerende en sterke meisjes en vrouwen zijn in allerlei boeken te vinden. Verhalen over vrouwen die het net even anders doen, meisjes die in hun eigen kracht geloven en hun dromen achternagaan. En ook al stelen de vrouwen misschien de show in deze boeken: ze zijn óók leuk voor jongens!

Op deze pagina

Uitgelichte boeken voor meiden

Elfjes, pony’s en prinsessen

Elfjes, pony’s en prinsessen

Sommige meisjes houden van roze en sprookjes. Andere meisjes houden juist meer van stoere verhalen en tekeningen. Hoe dan ook: in alle behoeftes voorziet dit heerlijke voorleesboek. Van lieve versjes en verhalen over glitters, verliefd zijn en zeemeerminnen tot avontuurlijke verhalen over ondernemende personages als Pippi Langkous.

Voor ieder meisje is een nieuw lievelingsverhaal in dit boek te ontdekken. En vooruit… misschien ook wel voor hun broertjes.

Bucketlistboek voor Besties

Bucketlistboek voor Besties

Het hebbeboek voor best friends forever, om samen in te vullen. Welke dingen hebben vriendinnen altijd al eens samen willen doen? Denk aan: spring met je kleren aan in het water, praat een dag lang met hetzelfde rare accent, doe mee aan een flashmob…

Er is ook ruimte om je lievelingsfoto’s in te plakken, lijstjes op te stellen en om ervaringen op te schrijven. Bucketlistboek voor Besties wordt zo een tastbare herinnering om voor altijd te koesteren.

Het Heksenhandboek

Het Heksenhandboek

Privé: Nikki van de Car & Privé: Uta Krogmann

Voor alle meiden die van magie houden! In dit heerlijke heksenhandboek ontdekken kinderen op een laagdrempelige manier alles over magie en hekserij. Spiritualiteit is tenslotte weer helemaal in! Van edelstenen tot DIY-orakelkaarten en van echte toverspreuken en -drankjes tot amuletten voor in huis: in Het Heksenhandboek ontdek je er alles over. Magie zit ’m vaak in de kleinste dingen en is overal om ons heen te vinden…

Lijfboek voor powergirls

Lijfboek voor powergirls

Sanderijn van der Doef, Ellen Laan & Marian Latour

Dit informatieve en inspirerende boek over seksuele vorming, speciaal voor meisjes in de puberteit, vertelt hun alles over hun lichaam en hun ontwikkeling. Het ene meisje is al toe aan zoenen en seks, het andere meisje moet er nog niet aan denken. Het is allemaal normaal, en je bent niet de enige, benadrukken Sanderijn van der Doef en Ellen Laan, beide seksuoloog.

Naast heldere informatie over schaamlippen, schaamhaar, borsten en vagina’s geven de auteurs ook tips en tricks om lekker in je vel te zitten, je eigen lichaam te ontdekken en grenzen aan te geven.

Sterrenstof

Sterrenstof

Krystal Sutherland

Het verhaal van Henry en Grace is er een dat net even anders loopt dan je gewend bent. Sterrenstof verrast en ontroert. Henry wordt smoorverliefd op Grace, een meisje dat niet binnen het klassieke plaatje van een meisje past. Maar wat houdt zij voor hem verborgen? Waarom sluit ze iedereen buiten?

Een prachtige Young Adult over sprookjesachtige warme zomeravonden, filosofische gesprekken en over iets van je leven maken.