Boeken met inspirerende meiden

Internationale Vrouwendag: 8 maart

Rondom Internationale Vrouwendag (8 maart) staan wij graag extra stil bij bijzondere boeken met inspirerende meisjes en/of vrouwen in de hoofdrol. In Nederland vieren we Internationale Vrouwendag sinds 1912. De dag staat in het teken van de strijdbaarheid van vrouwen over de hele wereld, en hun onderlinge solidariteit.

Dit is dus de ideale dag om een aantal boeken met sterke, eigenwijze en inspirerende vrouwelijke personages uit te lichten. Want die zijn er in alle soorten en maten, van een fantasievol voorleesboek tot een bundeling van echte levensverhalen en eigenlijk kun je iedere dag genieten van een boek waarin vrouwen een rol spelen. Onderstaande boeken gaan niet alleen over vrouwen, maar ze zijn ook nog grotendeels geschreven en/of geïllustreerd door vrouwen.

Boeken over meisjes en vrouwen, maar voor iedereen! Want al stelen vrouwen de show in deze boeken, jongens genieten net zo goed van deze verhalen.

Lees meer artikelen

Interview Lijfboek voor powergirls

Seksuologe Sanderijn van der Doef schrijft boeken over seksualiteit voor kinderen van alle leeftijden. Ontdek het boek 'Lijfboek voor powergirls' en lees het interview met haar in dit artikel!

Achtergrond
Lees meer

Magische boeken

Kinderen zijn dol op magie. Met deze magische boeken maak je een kind zeker blij! Van een magische deur die alleen om middernacht opengaat tot een spannend avontuur in een winters hotel. De boeken op deze pagina zijn perfect voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Bekijk snel de beste boekentips van onze kinderboekenspecialisten!

Tiplijst
Lees meer

Top 5 boeken over de liefde

De liefde vieren we iedere dag en in het bijzonder op Valentijnsdag! Geen enkele liefde is hetzelfde en ook niet alle liefdes blijven bestaan. Ontdek de leukste boeken over de liefde voor alle leeftijden

Tiplijst
Lees meer

Queer kinderboeken

Queer en LHBTIQA+ speelt gelukkig steeds vaker een rol in kinderboeken. Wij hebben onze top 10 en andere prachtige verhalen op een rijtje gezet.

Tiplijst
Lees meer