Buiten is het oorlog

Anne Frank en haar wereld

Hardcover:
19,99
Altijd de laagste prijs
Luisterboek:
12,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

Indrukwekkend boek voor kinderen vanaf tien jaar over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog.

Samenvatting

Iedereen kent het aangrijpende verhaal van Anne Frank. Miljoenen jongeren en volwassenen lazen en lezen haar dagboek. Ook jongere kinderen horen thuis of op school over Anne, de jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.
Janny van der Molen beschrijft het leven van Anne Frank voor kinderen aan de hand van tien thema’s. En van de zorgeloze beginjaren tot aan het intens verdrietige einde. Een zorgvuldige beschrijving die door de samenwerking met de Anne Frank Stichting inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten blijft.
Een indrukwekkend (voor)leesboek.

Met illustraties van Martijn van der Linden en foto’s uit de albums van de familie Frank.

Voor haar boek Over engelen, goden en helden ontving Janny van der Molen een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

Het verhaal van Anne Frank grijpt mensen nog steeds aan. Miljoenen jongeren en volwassenen lezen haar dagboek en ook jonge kinderen horen thuis of op school over Anne, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. Met hun klas of familie bezoeken zij het Anne Frank Huis. Uitgeverij Ploegsma vatte daarom het plan op om speciaal voor kinderen vanaf acht jaar een boek te maken. Het doel: een zorgvuldige en liefdevolle beschrijving van Annes leven die inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten blijft. Janny van der Molen aanvaardde die uitdaging. Zij dook in de archieven, bezocht de woning van de familie Frank aan het Merwedeplein en het Achterhuis aan de Prinsengracht, reisde naar Westerbork, Auschwitz en Bergen-Belsen, en schreef een indrukwekkend (voor)leesboek. Janny van der Molen beschrijft het leven van Anne Frank aan de hand van tien thema’s: lachen, familie, school, oorlog, angst, onderduiken, schrijven, moed houden, verliefd zijn en verraad. In korte inleidingen volg je als lezer de ontwikkelingen in de buitenwereld, en dankzij de trefzekere balans die de schrijfster bewaart tussen emotie en informatie leef je mee met die gebeurtenissen én met de belevenissen van de jonge Anne. De kleurrijke illustraties van Martijn van der Linden en de historische foto’s completeren het boek.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 12 jaar
ISBN: 9789021670447
NUR: 212
Type: Hardcover
Auteur(s): Janny van der Molen
Illustrator: Martijn van der Linden
Prijs: 19,99
Aantal pagina's: 184
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 23-01-2013

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 10 - 12 jaar
ISBN: 9789021674476
NUR: 282
Type: Luisterboek
Auteur(s): Janny van der Molen
Illustrator: Martijn van der Linden
Prijs: 12,99
Duur: 3 uur en 26 minuten
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 24-01-2015
Buiten is het oorlog - Janny van der Molen - Martijn van der Linder

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Reviews

Karin, Leerkracht (39 jaar) - 22-03-2021
Elk hoofdstuk in dit boek begint met een stukje informatie uit de oorlog. Daarna wordt er een verhaal verteld over Anne Frank. Dit wordt zo verteld dat het voor kinderen vanaf groep 5 heel duidelijk wordt. Door de schrijfstijl zit je zo in het verhaal. We weten allemaal hoe het verhaal afloopt, maar dat wordt zo bijzonder verteld, dat ik tijdens het voorlezen in de klas een traantje wegpinken moest.