Oorlog in inkt - Suzanne Wouda, Annemarie van den Brink

Verhalen over de Tweede Wereldoorlog, vluchtelingen en andere oorlogen

In vrijheid kunnen leven in een democratisch land, dat is iets kostbaars. Boeken over de Tweede Wereldoorlog zijn niet alleen spannend en leerzaam omdat de Duitse bezetting een belangrijk onderwerp is in de geschiedenis. Ze zijn ook waardevol omdat ze laten zien wat er gebeurt als de democratie in gevaar wordt gebracht, en hoe een oorlog kan ontstaan.

Helaas zijn er veel plekken op de wereld waar vrijheid en democratie nog steeds geen vanzelfsprekendheid zijn. Elke dag is er ergens ter wereld een oorlog gaande. En deze verhalen moeten ook verteld worden. Vaak vluchten er vele mensen uit angst voor het geweld. Ook kinderen. Zij maken aangrijpende dingen mee, verliezen familieleden of komen terecht in een vluchtelingenkamp.

Op deze pagina vind je een verzameling boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar ook verhalen over vluchtelingen en oorlogen in andere landen. Veel van de titels zijn heel geschikt om voor te lezen, thuis en in de klas. Ze helpen om begrip te kweken voor kinderen die hier zijn gekomen uit landen waar nu oorlog heerst en het onderwerp bespreekbaar te maken.

Artikelen over tweede wereldoorlog

Duik in de dagboeken uit ‘Oorlog in inkt’

Op deze pagina bekijk je fragmenten uit de originele dagboeken van 'Oorlog in inkt', fotomateriaal en extra informatie over de dagboekschrijvers en hun bijzondere verhaal.

Achtergrond
Lees meer

75 jaar vrijheid & jeugdboeken over de oorlog

Maak de viering van 75 jaar vrijheid extra invoelbaar door met kinderen over de Tweede Wereldoorlog te lezen. Wij raden deze jeugdboeken over de oorlog aan.

Achtergrond
Lees meer