De leukste babyboeken en kraamcadeaus

De leukste babyboeken en kraamcadeaus

Verras een (aanstaande) ouder met een van onze boekentips voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Mooie, stevige karton-, voel- en geluidsboeken en natuurlijk ontbreken hier de voorleesbundels niet. Want, zo lezen wij in dit artikel op Leesmonitor ‘…als ouders vanaf de geboorte dagelijks één boekje voorlezen, komen kinderen in de eerste vijf levensjaren naar schatting met bijna 300.000 extra woorden in aanraking.’

Dat is nog eens een mooie start!

Op deze pagina

Het grote wonder

Het grote wonder

Lennart Nilsson

Het grote wonder is al meer dan vijftig jaar hét standaardwerk voor aanstaande ouders en voor iedereen die belangstelling heeft voor het ontstaan van een nieuw mensje. Dit boek wordt vaak cadeau gegeven door (aanstaande) grootouders die het boek zelf ook tijdens hun eigen zwangerschap lazen. Door de jaren heen zijn tekst en foto’s geactualiseerd. Een waardevol cadeau voor meerdere generaties.

Stap voor stap worden de negen maanden van de zwangerschap beschreven, geïllustreerd met unieke kleurenfoto’s van de baby in de baarmoeder. Zo kunnen aanstaande ouders precies bijhouden hoe hun baby groeit.

kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

kijkboek met spiegeltje 0-6 maanden

Veel mensen denken dat je met een pasgeboren baby nog geen boekjes kan lezen. Maar baby’s van 0-6 maanden zijn vaak al heel alert. Dit kartonboekje heeft op elke bladzijde speciale patronen die de waarneming stimuleren. Baby’s zijn al snel gefascineerd door wat ze zien.

Tekeningen die de hersenen en de visuele waarneming stimuleren! In dit kijkboek staan een heleboel leuke patronen. Met achterin het boek een spiegeltje!

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

Binnenkort op kraamvisite? Met deze prachtige voorleesbundel heb je gegarandeerd succes. Het boek heeft een mooi, groot formaat en is in hoge kwaliteit uitgevoerd met een bijzondere kaft. Het boek staat vol lieve versjes, liedjes en verhaaltjes voor het slapengaan van bekende figuren als Kikker, Nijntje, Jip en Janneke en Dikkie Dik.

Een bijzonder voorleesboek met veel variatie en kleurige illustraties. Leuk voor ouders, maar ook voor grootouders om in huis te hebben. Het zal voor hen ook een feest der herkenning zijn!

Het allerleukste voorleesboek van Muis

Het allerleukste voorleesboek van Muis

Lucy Cousins

De kleurrijke prenten in dit grote voorleesboek met bewegende voorkant zullen je kleintje helemaal betoveren. En als kinderen iets ouder worden, leven ze mee met de belevenissen van Muis en haar vriendjes.

Een voorleesbundel met 6 verhalen van Muis, waar je jaren plezier van hebt. 

Daar ben je dan!

Daar ben je dan!

Een feest van herkenning! In deze vrolijke bundel staan niet alleen nieuwe verhalen, maar ook veel klassiekers, zodat er weer een nieuwe generatie van kan genieten. Ook in de verhaaltjes zelf komen herkenbare gebeurtenissen terug zoals op het potje gaan, jarig zijn en een peutertje dat zelf op avontuur uit gaat.

Met Daar ben je dan! geef je vele, vrolijke voorleesuurtjes cadeau waarbij ouders ook lekker veel te kiezen hebben.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Max Velthuijs

Kikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld! Hij vergeet zijn verjaardag wel eens en hij kan nog niet lezen… Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen en hij zwemt heel ver om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden!

Kikker is al meer dan 30 jaar favoriet bij (groot)ouders en kinderen. Deze prachtige bundel boordevol bekende Kikker-verhalen en met feestelijke glitters op de voorkant is een feest om cadeau te doen!

Kleuren

Kleuren

Jane Ormes

Dit speelse kartonboek met doorkijkgaatjes krijgt een mooi plekje in de hipste babykamers. En wanneer de baby gepromoveerd is tot dreumes, leert die kleuren herkennen aan de hand van de vrolijke tekeningen van dieren en planten.

Dubbele pret dus, met dit boek van de Engelse stoffenontwerpster Jane Ormes.

Welkom in de stad, lief kleintje

Welkom in de stad, lief kleintje

NOOX City Kids

Naast Amsterdam en vele andere grote steden, brengt NOOX City Kids nu een zacht babyboekje uit om alle nieuwe stadsbewonertjes in Nederland te verwelkomen. Met knisperende bladzijden!
Het was nog nooit zo leuk om in de stad geboren te worden!

BORA Kleine Muis

BORA Kleine Muis

Deborah van de Leijgraaf

Kleine Muis is dol op haar mooie vlieger. Als hij wegvliegt en in een hoge boom belandt, kan ze er niet bij. Wat nu? Dit kartonboek is uitgeklapt een groeimeter van 1.60 meter lang, zodat kinderen kunnen bijhouden hoe groot ze al zijn.

Wie zwemt er in de zee?

Wie zwemt er in de zee?

Wee Gallery

Dit is niet zomaar een badboekje, dit badboekje verandert van kleur zodra het in aanraking komt met water! Drogen de bladzijdes op, dan verdwijnen de kleuren weer. Dankzij de goede kwaliteit van dit boekje blijven de kleuren heel lang, heel erg mooi.

Alsof je kan toveren!

De buitelende baby in mama’s buik

De buitelende baby in mama’s buik

Thomas Svensson

Nieuw broertje of zusje op komst? Dit boek is echt een aanrader voor ouders die al een peuter of kleuter hebben rondlopen. In het boek is een jongetje gefascineerd door de baby in de buik van zijn moeder. Wat zou die baby allemaal uitspoken daarbinnen…?

Met de grappige illustraties en flapjes waar kinderen zelf onder kunnen kijken, kunnen ouders de (aanstaande) grote broer of zus goed voorbereiden op de gezinsuitbreiding.

Mamaaa!

Mamaaa!

Loes Kamphuis

Een grappige attentie voor moeders die even een kleine oppepper kunnen gebruiken!

Slaaptekort? Check. Overvolle wasmand? Check. Krijsend kind in de supermarkt? Check. Ontplofte woonkamer? Uiteraard! Je kunt er het beste maar heel hard om lachen, toch? En dat kan nu ook met het hilarische boek Mamaaa!, met typische, alledaagse mama-momenten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren.

Na het lezen van Mamaaa! kun je weer de hele wereld aan!