Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > De leukste babyboeken en kraamcadeau’s

De leukste babyboeken en kraamcadeau’s

Verras een (aanstaande) ouder met een van onze boekentips voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Om de voorpret te vergroten tippen wij een prachtig verdiepend boek over de ontwikkeling van een kind tijdens de zwangerschap. En een grappig flapjesboek om grote broers en zussen voor te bereiden op de komst van een nieuwe baby.

Als kraamcadeau zetten wij een aantal mooie, stevige karton-, voel- en geluidsboeken op een rij. En natuurlijk ontbreken hier de voorleesbundels niet. Want, zo lezen wij in dit artikel op Leesmonitor ‘…als ouders vanaf de geboorte dagelijks één boekje voorlezen, komen kinderen in de eerste vijf levensjaren naar schatting met bijna 300.000 extra woorden in aanraking.’

Dat is nog eens een mooie start!

Het grote wonder

Het grote wonder

Het grote wonder is al meer dan vijftig jaar hét standaardwerk voor aanstaande ouders en voor iedereen die belangstelling heeft voor het ontstaan van een nieuw mensje. Dit boek wordt vaak cadeau gegeven door (aanstaande) grootouders die het boek zelf ook tijdens hun eigen zwangerschap lazen. Door de jaren heen zijn tekst en foto’s geactualiseerd. Een waardevol cadeau voor meerdere generaties.

Stap voor stap worden de negen maanden van de zwangerschap beschreven, geïllustreerd met unieke kleurenfoto’s van de baby in de baarmoeder. Zo kunnen aanstaande ouders precies bijhouden hoe hun baby groeit.

Mamaaa!

Mamaaa!

Een grappige attentie voor moeders die even een kleine oppepper kunnen gebruiken!

Slaaptekort? Check. Overvolle wasmand? Check. Krijsend kind in de supermarkt? Check. Ontplofte woonkamer? Uiteraard! Je kunt er het beste maar heel hard om lachen, toch? En dat kan nu ook met het hilarische boek Mamaaa!, met typische, alledaagse mama-momenten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren.

Na het lezen van Mamaaa! kun je weer de hele wereld aan!

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

Binnenkort op kraamvisite? Met deze prachtige voorleesbundel heb je gegarandeerd succes. Het boek heeft een mooi, groot formaat en is in hoge kwaliteit uitgevoerd met een bijzondere kaft. Het boek staat vol lieve versjes, liedjes en verhaaltjes voor het slapengaan van bekende figuren als Kikker, Nijntje, Jip en Janneke en Dikkie Dik.

Een bijzonder voorleesboek met veel variatie en kleurige illustraties. Leuk voor ouders, maar ook voor grootouders om in huis te hebben. Het zal voor hen ook een feest der herkenning zijn!

Het mooiste voorleesboek van Muis

Het mooiste voorleesboek van Muis

De kleurrijke prenten in dit grote voorleesboek met bewegende voorkant zullen je kleintje helemaal betoveren. En als kinderen iets ouder worden, leven ze mee met de belevenissen van Muis en haar vriendjes.

Een voorleesbundel met 6 verhalen van Muis, waar je jaren plezier van hebt. 

Daar ben je dan!

Daar ben je dan!

Een feest van herkenning! In deze vrolijke bundel staan niet alleen nieuwe verhalen, maar ook veel klassiekers, zodat er weer een nieuwe generatie van kan genieten. Ook in de verhaaltjes zelf komen herkenbare gebeurtenissen terug zoals op het potje gaan, jarig zijn en een peutertje dat zelf op avontuur uit gaat.

Met Daar ben je dan! geef je vele, vrolijke voorleesuurtjes cadeau waarbij ouders ook lekker veel te kiezen hebben.

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker

Kikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld! Hij vergeet zijn verjaardag wel eens en hij kan nog niet lezen… Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen en hij zwemt heel ver om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden!

Kikker is al meer dan 30 jaar favoriet bij (groot)ouders en kinderen. Deze prachtige bundel boordevol bekende Kikker-verhalen en met feestelijke glitters op de voorkant is een feest om cadeau te doen!

Woezel & Pip Baby – Baby’s eerste boekjes

Woezel & Pip Baby – Baby’s eerste boekjes

Baby’s eerste boekjes is een mooie geschenkdoos met 4 kartonboekjes. De boekjes gaan over herkenbare onderwerpen als ‘vriendjes’, ‘spelen’, ‘buiten’ en ‘dromen’ en nemen je mee in de magische wereld van Woezel & Pip Baby.

De achterzijden van de boeken zijn bedrukt met een illustratie, waardoor de vier boeken samen een gemakkelijke puzzel vormen voor de allerkleinsten. Een speelse en toegankelijke kennismaking met voorlezen en een prachtcadeau voor het kleintje in jouw leven.

Het verhaal van Pieter Konijn + babyslofjes

Boek en schattige slofjes van Pieter Konijn

Dat is pas een lief cadeau voor een pasgeboren baby: het klassieke boekje over Pieter Konijn met een stamboom om zelf in te vullen.

Het boek zit in een fraaie cadeaubox met een paar knuffelig zachte babyslofjes.

Kleuren

Kleuren

Dit speelse kartonboek met doorkijkgaatjes krijgt een mooi plekje in de hipste babykamers. En wanneer de baby gepromoveerd is tot dreumes, leert die kleuren herkennen aan de hand van de vrolijke tekeningen van dieren en planten.

Dubbele pret dus, met dit boek van de Engelse stoffenontwerpster Jane Ormes.

Kraakbeestjes – Buiten

Kraakbeestjes – Buiten

Welke baby kan deze schattige kraakbeestjes weerstaan? Kraakbeestjes is een heerlijk zacht boekje waar baby’s eindeloos mee kunnen knuffelen en kunnen friemelen aan de krakende oortjes en vleugeltjes.

Met zijn zwart-wit illustraties is het boekje helemaal afgestemd op de voorkeuren van jonge baby’s. Het zit in een mooie geschenkdoos en kan in de wasmachine (handig!).

Wie speelt er in het water?

Wie speelt er in het water?

Dit is niet zomaar een badboekje, dit badboekje verandert van kleur zodra het in aanraking komt met water! Drogen de bladzijdes op, dan verdwijnen de kleuren weer. Dankzij de goede kwaliteit van dit boekje blijven de kleuren heel lang, heel erg mooi.

Alsof je kan toveren!

De buitelende baby in mama’s buik

De buitelende baby in mama’s buik

Nieuw broertje of zusje op komst? Dit boek is echt een aanrader voor ouders die al een peuter of kleuter hebben rondlopen. In het boek is een jongetje gefascineerd door de baby in de buik van zijn moeder. Wat zou die baby allemaal uitspoken daarbinnen…?

Met de grappige illustraties en flapjes waar kinderen zelf onder kunnen kijken, kunnen ouders de (aanstaande) grote broer of zus goed voorbereiden op de gezinsuitbreiding.