Kinderboeken voor 0 - 1-5 jaar

Kinderboeken 0 – 1,5 jaar

De wereld ontdekken

Een kind leert in zijn of haar eerste maanden onderscheid te maken tussen zichzelf en de buitenwereld. Baby’s moeten nog leren dat hun armen en benen bij hun lichaam horen, en dat ze die zelf kunnen aansturen. Ook ontdekken ze dat ze met hun mond dingen kunnen proeven. En dat is spannend! Want hoe smaken hun vingers eigenlijk? En hun speelgoed, eten, bestek, boekjes en… Het is allemaal onderdeel van de grote ontdekkingstocht van baby’s. Voelboekjes en knisperboekjes zijn daarom dus reuze interessant. En kartonboeken zijn ook fijn, die zijn niet zo kwetsbaar in de handen van een baby.

Boeken met contrast

Pasgeborenen kunnen maar 30 tot 38 cm ver zien en ze kijken het liefst naar het gezicht van de ouders en naar zwarte en witte geometrische vormen. Daarom zie je baby’s soms gebiologeerd kijken naar boeken met veel contrast. Vanaf ongeveer 6 maanden kunnen kinderen beter zien en dingen om zich heen onderscheiden, waardoor er weer andere boeken voorgelezen kunnen worden.

Op deze pagina vind je dan ook een breed en divers aanbod aan kinderboeken voor de eerste 12 tot 18 maanden. Bekijk onze beste boekentips voor baby’s, ontdek leuke kartonboekjes of kies een mooi geïllustreerd prentenboek.

0 – 1.5 jaar

Lezen over kinderboeken van 0 - 1,5 jaar

Top 10 kinderboeken voor de vakantie

Er is niks fijner dan in de vakantie een stapel boeken lezen toch? Bekijk onze vakantieboeken top10 en droom lekker weg bij de verhalen over vakantie, vrij zijn en avontuur!

Tiplijst
Lees meer

De leukste voorleesbundels

Verhaaltjes voor het slapengaan? Een voorleesbundel heeft veel variatie in korte verhalen. Bekijk onze tips op leeftijd. Prentenboeken, voorleesbundels en meer!

Tiplijst
Lees meer