Kinderboeken voor 0 - 1-5 jaar

0 – 1,5 jaar

Een kind leert in zijn of haar eerste maanden onderscheid te maken tussen zichzelf en de buitenwereld. Baby’s moeten nog leren dat hun armen en benen bij hun lichaam horen, en dat ze die zelf kunnen aansturen. Ook ontdekken ze dat ze met hun mond dingen kunnen proeven. En dat is spannend! Want hoe smaken hun vingers eigenlijk? En hun speelgoed, eten, bestek, boekjes en… Het is allemaal onderdeel van de grote ontdekkingstocht van baby’s. Voelboekjes en knisperboekjes zijn daarom dus reuze interessant. En kartonboeken zijn ook fijn, die zijn niet zo kwetsbaar in de handen van een baby.

Pasgeborenen kunnen maar 30 tot 38 cm ver zien en kijken het liefst naar het gezicht van de ouders en naar zwarte en witte geometrische vormen. Vanaf ongeveer 6 maanden kunnen kinderen beter zien en dingen om zich heen onderscheiden. Ook dat vraagt om nader onderzoek! Baby’s zie je soms gebiologeerd kijken naar boeken met veel contrast.

Op deze pagina vind je daarom een breed en divers aanbod aan kinderboeken voor de eerste 12 tot 18 maanden.

0 – 1.5 jaar

Lezen over kinderboeken van 0 - 1,5 jaar

Kikker Baby

De veilige wereld van Kikker en zijn vriendjes, nu voor de allerjongsten in een gloednieuwe stijl. Met simpele lijnen en trendy kleuren. Bekijk de eerste twee boeken.

Nieuws
Lees meer