Martijn van der Linden
Martijn van der Linden

Martijn van der Linden

Martijn van der Linden (Oostburg, 1979) groeide op in Zeeland, en ging in Goes naar de middelbare school. Daarna volgde hij de illustratie opleiding aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam. Tijdens zijn studie deed Martijn al mee aan een wedstrijd van uitgeverij Lemniscaat, ze waren enthousiast over zijn werk en zo kreeg hij meteen zijn eerste illustratieopdracht. Algauw vroegen meer uitgeverijen hem voor het maken van omslagen en binnenwerk illustraties.

Martijn illustreert graag historische onderwerpen en doet dat heel zorgvuldig. In Buiten is het oorlog herken je precies de straat waar Anne Frank woonde en het interieur van het achterhuis waar de familie Frank onderdook. Maar Martijn houdt ook van het tekenen van dieren en onderwerpen waarbij hij zijn fantasie de vrije loop kan laten, sprookjes bijvoorbeeld.

Met zijn vrouw - kinderboekenschrijfster Maranke Rinck - maakt Martijn prentenboeken, waaronder het kunstprentenboek Constant – Spelen in Nieuw Babylon .

Martijn geeft ook lezingen en workshops op scholen. Hij vertelt dan niet alleen over zijn werk, maar laat de kinderen ook zelf bijzondere illustraties maken.

Martijn mocht omslagen beoordelen voor de Jonge Jury en hij zat in de jury van de Max Velthuijs-prijs. Zelf won hij de Woutertje Pieterse-prijs en een Gouden Penseel!

Martijn werkt in Rotterdam, hij heeft zijn atelier in het huis waar hij woont met Maranke en hun drie kinderen.
Lees meer

Artikelen over Martijn van der Linden