Grote gedachten

Verhalen over filosofie

Prijzen en nominaties

  • EMYS-Sachbuchpreis für Kinder- und Jugendliteratur voor de Duitse vertaling
E-book:
9,99
Altijd de laagste prijs

Samenvatting

De ideeën van beroemde filosofen helder uiteengezet in verhaalvorm, voor lezers vanaf 12 jaar. Ook boeiend voor volwassenen!

Samenvatting

Zelf nadenken. Vragen stellen. Discussiëren. Dan nog meer vragen stellen. En nóg dieper nadenken. Dat is wat filosofen als Socrates, Plato, Descartes, Spinoza en Arendt door de eeuwen heen hebben gedaan. En dat is wat filosofieleraar Swart in dit boek met zijn klas doet. Niet alle leerlingen staan even open voor de ‘grote gedachten’ van de filosofen over wie meneer Swart vertelt. Maar allemaal ontdekken ze hoe die ideeën ook nu nog van belang zijn voor hun eigen leven, en bij de vragen en problemen die ze op hun pad vinden.
Janny van der Molen koos voor dit boek veertien belangrijke filosofen. Ze vertelt zo helder over hun ideeën, dat die voor iedereen begrijpelijk worden. Een fantastisch boek dat elke lezer aan het denken zal zetten!

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 12 - 15 jaar
ISBN: 9789021678863
NUR: 248
Type: E-book
Auteur(s): Janny van der Molen
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 12-04-2018

Prijzen en nominaties

  • EMYS-Sachbuchpreis für Kinder- und Jugendliteratur voor de Duitse vertaling

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer

Lesvideo’s bij ‘Mohammed’ – Petra van Helden

Bekijk de lesvideo's voor het boek 'Mohammed' van Petra van Helden! Op die manier leer je de verhalen van de profeet nog beter kennen. Perfect om thuis te kijken of voor in de klas.

Achtergrond
Lees meer