De Gorgels en het geheim van de gletsjer - Jochem Myjer - Rick de Haas
Jochem Myjer

Prijzen en nominaties

  • De Gorgels en het geheim van de gletsjer - Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 en genomineerd voor de Senaatsprijs Nederlandse Kinderjury 2019.
  • De Gorgels - Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2016.

Jochem Myjer

Komiek en schrijver Jochem Myjer wordt op 22 april 1977 geboren in Leiden. Na zijn eindexamen gaat hij in Groningen Biologie studeren, ondanks dat hij al van kinds af aan cabaretier wil worden. In 1997 doet hij mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is twintig jaar en wint er met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer de Eerste Prijs. Reden voor Jochem om zijn studie op te geven en zich volledig op cabaret te richten. Hij verwerft faam vanwege zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen. In 2011 wordt er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware operatie revalideert hij een jaar lang. In september 2012 staat Jochem gelukkig weer gezond op het podium.
Leiden is de stad waar Jochem met zijn gezin woont; een stad die door hem erg geliefd is. Zo steunt hij veel Leidse goede doelen en bracht hij in 2014 een ode aan de stad met zijn hit LaLaLa Leiden . En de liefde is wederzijds: in 2009 werd hij bekroond met een erepenning van de stad.
In november 2014 wint Jochem de allereerste André van Duin Comedy Award, een tweejaarlijkse prijs voor een talent voor het comedytheater, uitgereikt door zijn grote voorbeeld André van Duin.
In september 2015 komt Jochems eerste kinderboek De Gorgels uit. Het schrijfdebuut van Jochem Myjer is bij verschijning meteen een succes: De Gorgels is inmiddels vele malen herdrukt, vertaald naar het Duits en Deens, en het bereikte de tweede plaats in de bestsellerlijst van de Stichting CPNB. In juni 2016 wint Jochem met De Gorgels de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6-9 jaar. Inmiddels is het boek ook uitgebracht als luisterboek.
In november 2016 is het prentenboek De Wereld van de Gorgels verschenen, wederom met illustraties van Rick de Haas. En sinds eind oktober 2018 is het spannende vervolg op De Gorgels verkrijgbaar: De Gorgels en het geheim van de gletsjer . Het kwam meteen binnen op nummer één van de bestsellerlijst van de Stichting CPNB, en is genomineerd voor de Publieks- én Senaatsprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 6-9 jaar.
Lees meer