Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Auteurs > Marjon Hoffman

Marjon Hoffman

Marjon Nathaly Hoffman werd geboren op 25 september 1971 en groeide op in Amsterdam. Tegenwoordig woont ze in Abcoude, samen met haar man, poes en twee dochtertjes.
Als kind was Marjon een echte tekenaar, maar ze is uiteindelijk toch schrijfster geworden. Haar eerste boek, De regels van Floor, kwam uit in 2003. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken geschreven, allemaal even grappig! Veel boeken over Floor werden Getipt door de Nederlandse Kinderjury.
In 2015 werd haar boek De Boskampi’s verfilmd. De film werd heel goed besproken in de kranten: ‘Een van de leukste Nederlandse familiefilms van de afgelopen jaren’, volgens het Leidsch Dagblad. Ook De Telegraaf en De Volkskrant zijn enthousiast en geven de film allebei vier sterren!

Marjon Hoffman

Knutselen en kleuren met ...

In de klas

Inspiratie met Marjon Hoffman

De regels van Floor wint Emmy Kids Award!
Nieuws, Prijzen & nominaties
De regels van Floor wint Emmy Kids Award!

De regels van Floor heeft een International Emmy Kids Award gewonnen. De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Marjon Hoffman.

Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken
Achtergrond, Kunst & cultuur
Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken

Hoe gaat de verfilming van een kinderboek in zijn werk? Van pitch tot première, je leest het in dit artikel. Natuurlijk tippen we daarnaast nog een aantal mooie kinderfilms die je nu in de bioscoop of via streaming kunt kijken.