Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_header

Ons Kinderpanel blogt over ‘Floor breekt de regels’

Er is een nieuw boek verschenen in de serie De regels van Floor, een hilarische boekenreeks voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ons Kinderpanel is dol op grappige boeken waarbij je hardop moet lachen. Perfect dus om als proeflezers als eerste Floor breekt de regels te lezen. Hieronder lees je wat zij van het boek vonden!

Op deze pagina

Ella (10 jaar)

Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_Ella‘Hoi! Ik ben Ella en ik heb Floor breekt de regels! gelezen. Dit is echt een heel grappig boek dat je zeker moet lezen. Ik heb al meerdere boeken van Floor gelezen. Er is ook een televisieserie van gemaakt. Floor is net als ik een meisje van 10. Ze heeft een irritante broer, Kees en een grappige vader en moeder. Haar beste vriendin heet Margreet. Floor bedenkt allerlei regels die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je moeder je opscheept met een heel slim klein meisje waar je mee moet spelen. Dat vond ik het grappigste verhaal van het boek. You fail!

Floor breekt de regels moet je lezen als je moker vaak wilt lachen!’

Nine (9 jaar)

Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_Nine‘De boeken van De regels van Floor zijn heel leuk. Ik vind de boeken erg leuk omdat het losse verhaaltjes zijn, dus als je ‘s avonds gaat slapen kun je nog even een paar verhaaltjes lezen.

Ook dit boek bestaat uit verschillende regels, de regels zijn vaak leuk bedacht. Bijvoorbeeld: “Als iemand iets met je ruilt, zonder dat je daar goed over hebt kunnen nadenken, dan mag je het best terug stelen, ook al is dat eigenlijk verboden!”

De verhaaltjes zijn super grappig en ik moet er vaak erg om lachen. De tekeningen zijn niet in kleur, maar wel leuk. Wat ik ook erg leuk vind zijn de spreekwolkjes die zijn geschreven bij de plaatjes en dat het bij een nieuwe regel lijkt of het met de hand geschreven is.

De verhaaltjes zijn niet moeilijk om te lezen, want de letters zijn best wel groot. Je kan dit boek dus al snel zelf lezen. Er zijn nog meer delen van De regels van Floor, maar het maakt niet uit in welke volgorde je ze leest. Dat vind ik ook fijn!’

Lotta (10 jaar)

Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_Lotta‘Ik vind dit een erg leuk boek, omdat er grappige dingen in staan. Er staan veel grapjes in, en Floor kan soms best domme dingen doen.

Elk hoofdstuk begint met een briefje waar haar eigen verzonnen regels op staan in Floors eigen handschrift, dat is soms best lastig te lezen maar dat maakt het ook wel leuk. Daarna komt het hoofdstuk over iets dat er is gebeurd vaak iets wat Floor niet zo handig heeft gedaan. Bijvoorbeeld als Floor haar mooie fiets heeft in geruild!

Maar ik zal niet te veel verklappen. Lees gewoon het boek dan zie je het vanzelf!’

Tijn (10 jaar)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_TijnFloor breekt de regels is een leuk en grappig boek voor kinderen die veel van humor en van ondeugende dingen in boeken houden.

De kaft is niet te druk. De tekening van Floor met de hamer verteld duidelijk wat de titel is van het boek, want Floor breekt de regels. Het boek kent geen hoofdstukken, maar regels. In totaal zijn er 14 regels. In het boek is het gedrag van Floor erg grappig en ze is erg druk. Ze denkt overal over na en is druk in haar hoofd.

Regel 11 is heel leuk en gaat over een irritant verwend jongetje op school. De moeder van Floor wordt opvangmoeder op school. Ze krijgt het voor elkaar dat het ondeugende jongetje niet meer naar school wil en zijn ouders kiezen voor een andere school.’

Mila (11 jaar)

Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_Mila‘Het boek Floor breekt de regels is net als alle andere delen van de serie van Floor lachwekkend en steeds verrassend. De hoofdstukken zijn kort en je hoeft de boeken en zelfs de hoofdstukken niet op volgorde te lezen.

Ik zou dit boek aanraden aan kinderen vanaf groep 5, omdat het makkelijk lezen is en goed te begrijpen. Maar ook in groep 8 zijn deze boeken nog steeds leuk om te lezen. Het boek gaat over Floor die elk hoofdstuk iets geks meemaakt en daarbij een regel verzint. Een van de regels in dit boek is bijvoorbeeld: “Als iemand die je nauwelijks kent zegt dat paarden helemaal te gek zijn, kun je beter eerst een proefles nemen voordat je meteen lid wordt van haar ponyclub!” Behalve Floor gaan de boeken ook over de broer van Floor, Kees, de ouders van Floor, haar beste vriendin, Margreet en andere vrienden en vriendinnen.

Mijn favoriete hoofdstuk/regel is regel 9. Daarin gaat het over de vader van Floor die steeds opschept over zijn naam. Floor, haar broer en moeder maken daar grappen over, net zo lang totdat de vader het niet meer leuk vindt. Ik moest hier erg om lachen.’

Lotte (7)

Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_Lotte‘Ik ben Lotte en ben nu 7 jaar jong en ik lees graag boeken. Floor is een grappig en stoer meisje die verschillende regeltjes bedenkt. Net zoals op televisie is Floor wat eigenwijs. Ik vond Floor breekt de regels een heel mooi boek met 14 verschillende hoofdstukken, eigenlijk regels. Ik zou het boek zeker aanraden aan mijn vriendinnetjes want het boek zit vol met leuke prenten en het is zeer grappig. Zeker voor kindjes die misschien niet zo graag lezen is het ook heel goed, want je kan bijvoorbeeld 1 regel per dag lezen.

De leukste regel vond ik regel 10 omdat ik zelf ga paardrijden. Ook nog eentje die ik leuk vond was regel 8: het parcours van Floor, Kees, mama en zeker die van papa! Je leert ook vriendinnetje Margreet kennen in het boek.’

Renske (9)

Kinderpanel blog_Floor breekt de regels_Renske‘Ik vind de boeken van de regels van Floor altijd superleuk. Dit boek ook weer. Maar ik vind de titels soms niet helemaal bij het boek passen. Dit boek ging er helemaal niet over dat Floor de regels brak. Maar als je de boeken over Floor niet kent denk je misschien: ‘ik weet niet of ik het wel zo leuk vind’. Maar ik ken de boeken en ik vind dat dat niet erg is.

Het zijn leuke korte verhalen. Ik vond het verhaal heel erg grappig over de vader van Floor die zei dat Jan een zeldzame naam was en dat ze toen overal mensen/dieren tegenkwamen die Jan heetten.  Ik zou het wel tippen aan een heleboel kinderen uit de klas, maar ik denk dat sommige jongens die niet van lezen houden het niet zo heel leuk zouden vinden en niet zien hoe grappig het is. Sommige verhalen snapte ik aan het begin niet, maar door de plaatjes wel wat beter. En soms moet je gewoon verder lezen. De plaatjes zijn ook heel leuk en grappig. Ze maken het verhaal helemaal compleet. Als er weer een nieuw boek over Floor komt, ga ik het zeker weer lezen!’

Bekijk het boek!

Floor breekt de regels

Floor breekt de regels

Marjon Hoffman & Georgien Overwater

Floor ruilt van fiets met een ander meisje, maar daar krijgt ze algauw spijt van. Het meisje wil hem alleen voor geen goud meer terug ruilen. Floor ziet nog maar één oplossing: ze besluit haar fiets terug te stelen...
Veertien hilarische verhalen over de eigenwijze Floor.