Ons Kinderpanel over 'Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland'

Ons Kinderpanel over ‘Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland’

Goed nieuws voor alle Nurdius Maximus-fans! Deze maand verscheen er een nieuw boek over deze Romeinse anti-held. Dit keer zoekt Nurdius het avontuur op in Griekenland. Ons Kinderpanel heeft Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland alvast gelezen. Benieuwd wat zij van het boek vonden? Je leest het hier!

Op deze pagina

Ole (9)

Ole Nurdius Maximus‘Tegen mijn vrienden zou ik zeggen dat de dagboeken van Nurdius Maximus en vooral de laatste over Griekenland erg leuk en spannend zijn. Ik vind het voooral spannend omdat de ouders van Nurdius worden ontvoerd door piraten in Griekenland. Nurdius Maximus gaat er achter aan varen en uiteindelijk vinden ze Pa en Ma die werken als slaven op een boerderij. Het hoofdgerecht wat ze daar eten zijn dadels met wijn

Ik vind deze dagboeken zo leuk omdat je zo veel leert over geschiedenis leert en vooral hoe kinderen toen leefden. Ook leer je moeilijke woorden en dingen zoals Atlas, Barbaren, Raadhuis en Gallië. Het is ook heel grappig dat ze in een piepklein bootje achter Pa en Ma aanvaren en Nurdius allemaal domme maar grappige dingen doet.’

Bobby (10)


‘Ik vond het een heel grappig boek, sommige namen vond ik wel lastig om te lezen omdat ik dyslexie heb, maar mama heeft me daar bij geholpen. Het is leuk dat ik nu al meer weet over de Grieken, want daar gaan we het op school nog over hebben.

Ik raad het boek aan mijn vrienden aan omdat er veel grapjes inzitten en Nurdius op zoek gaat naar allerlei Griekse monsters. Het is als een dagboek geschreven zodat je elke dag kunt lezen wat Nurdius weer meemaakt. Het grappigst vond ik de kippen, maar dat moet je zelf maar lezen.’

Manu (11)

‘Nurdius Maximus gaat over een Romeinse jongen die met zijn vader, moeder en leraar naar Griekenland gaat. Zijn vader moet van Julius Caesar met de gouverneur onderhandelen over een belastingverhoging.

Op een avond komen zijn vader en moeder niet thuis van een speciaal dagje in de stad. Nurdius gaat naar ze op zoek de eerste 3 dagen in de stad maar daarna gaat hij op reis, en hij maakt allemaal avonturen mee.

Dit is echt een aanrader echt een superleuk boek, en het aller leukst vond ik dat hij allemaal stomme dingen doet.

Sytse (10)

Ik zou het boek heel graag aan willen raden aan mijn vrienden. Dan zou ik het omschrijven als: leuk, grappig en soms zet Nurdius Maximus zichzelf voor schut.

Het grappigste vind ik dat hij bijna een moeder met kinderen aanviel. Maar ik snap het wel omdat hij al die verhalen had gehoord van Andron zijn leraar.

Het fijne is dat achterin het boek de Romeinse cijfers staan en ook wat mythologie. En heeeeeelemaal achterin staat een kaart van waar ze allemaal zijn geweest om zijn ouders te redden.’

Ook benieuwd geworden?

Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland

Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland

Tim Collins & Andrew Pinder
Door de geweldige verhalen over Griekse helden als Hercules en Odysseus is Nurdius ervan overtuigd dat er in Griekenland veel meer te beleven is dan in Rome. Eenmaal daar aangekomen valt het toch een beetje tegen; waar zijn al die goden, monstervogels en driekoppige honden nou?