Ons Kinderpanel blogt over Hoe ik per ongeluk gladiator werd

Ons Kinderpanel blogt over ‘Hoe ik per ongeluk gladiator werd’

Tim Collins is beroemd geworden met zijn hilarische boekenreeks over Nurdius Maximus. Maar deze boeken zijn pas voor kinderen vanaf 10 jaar! Speciaal voor jongere lezers schreef hij nu Hoe ik per ongeluk gladiator werd. Net zo grappig als zijn andere boeken en ook dit boek speelt in het oude Rome!

Ons Kinderpanel was benieuwd en Louise, Remy, Bram, Jurriën en Hugo vertellen je graag wat ze van het boek vonden.

Bram (10)

Kinderpanel blog_Gladiator_Bram‘Ik vond dit verhaal spannend, grappig en ook heel leerzaam. Hoe zou jij het vinden om ineens gladiator te zijn zonder dat je het weet? Marcus reist met zijn vader naar Rome om vissaus genaamd Neptunus Excellent Garum te verkopen. Klink lekker toch? 😉

Hij hoort over Cassius, een beroemde gladiator. Hij besluit een kijkje te nemen bij de training van de gladiatoren en dan ontmoet hij Cassius. Ze ruilen van kleren maar dan rent Cassius weg en blijft Marcus achter in gladiatorkleding. Dan begint het avontuur met gladiatoren gevechten op verschillende plaatsen. Hij wil niet vechten, maar hij moet dat wel. Heel toevallig wint hij de eerste gevechten zonder te vechten.

Er staan veel grappige plaatjes in. Ondertussen leer je van alles zoals de romeinse cijfers omdat de titel van ieder hoofdstuk een datum is in romeinse cijfers. Ook staan er allerlei weetjes in. Achterin het boek staat een tijdlijn en beroemde gladiatoren die echt geleefd hebben. Komt Marcus ooit nog thuis?? Als je dat wilt weten, lees dan dit leuke boek!’

Hugo (9)

Kinderpanel blog_Gladiator_Hugo‘Het is een leuk boek en het gaat over een jongen (Marcus) die precies op een beroemde gladiator lijkt. Hij wil heel graag naar Rome en na heel lang zeuren mag hij mee met zijn vader. Maar als hij daar is, mag hij niet naar buiten. Toch lukt het hem uiteindelijk om buiten te komen.

Eenmaal buiten beleeft hij allemaal avonturen. Ik vond de plaatjes in het boek leuk omdat er een grappig uitziende jongen op te zien was. En met de plaatjes kon je je meer inleven. Het grappigste uit het boek is hoe hij vecht, dit omdat hij best wel slecht was in vechten. Dit was heel dom en grappig.

Ik zou het tippen aan iedereen die van Rome en spanning houdt.’