Kinderpanel blog_Billy extra plankgas

Ons Kinderpanel blogt over ‘Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal’

Dexter, Wimm en de Melkweg zijn terug! En uiteraard is ook de Billy Extra Plankgas – het in elkaar geknutselde ruimteschip – weer van de partij om de wereld opnieuw te redden van een intergalactische ondergang.

Ons Kinderpanel had vorig jaar de unieke kans om het manuscript van debutant Yorick Goldewijk als allereerste te lezen, nog voor het boek in de winkels lag! Ze waren heel enthousiast en erg benieuwd hoe het verder zou gaan. Nu het tweede boek is verschenen, vertellen ze ons of dit net zo leuk is als het eerste!

Op deze pagina

Rijk (10)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Rijk

‘Het tweede boek over Dexter is net zo leuk als het eerste boek! Opnieuw moet hij naar de ruimte om het heelal én de aarde te redden. Het wordt een race tegen de klok, want het lijkt erop dat alles in het heelal bevriest in de tijd. Zijn kleine zusje Franka gaat dit keer mee op avontuur.

Als je zin hebt in een grappig en spannend verhaal dan moet je zeker dit boek kiezen. Er staan grappige woorden in, soms moest ik ze wel even 2x lezen om ze te begrijpen. Maar hoe verder je in het verhaal komt hoe logischer al die gekke woorden worden. Ik heb nu al weer zin in het derde deel, ik denk dat Franka dan weer mee mag op avontuur!’

 

Elin (10)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Elin‘Ik zou het boek zeker tippen aan een vriend(in) want het is een super leuk boek. Er staan grappige stukjes in zoals de ruimtepillen, als je teveel slikt blijf je altijd zweven, dat lijkt mij wel heel leuk. Hoef ik niet steeds te wandelen.

Ook de helm waardoor je steeds een stukje verder de toekomst in kan was heel leuk, want zo kan je zien wat er gaat komen.  Ik vond het stukje in het bos heel spannend, omdat je niet kon zien wie het waren die aan het praten waren en je alleen maar een stem hoorde.

Het einde van het boek is heel leuk, maar daar vertel ik verder niks over want je moet zelf het boek maar lezen!’

Julian (9)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Julian‘Ik heb het eerste boek van Billy Extra Plankgas ook gelezen en wilde graag weten hoe het verder ging. Ook dit Billy Extra Plankgas boek is erg leuk!

Dexter en Franka zijn erg goed in het besturen van de BEPIII. Wat ik leuk vond is dat er weer nieuwe wezens in voorkomen, zoals een hele groep tijdpiraten. De kapitein daarvan had erg veel last van zijn bochel, waarom dat is moet je zelf maar lezen. Staggnus, een Dufslamper, is een beetje een spannend wezen.

Het boek is ook wel een beetje spannend. Soms staan er erg grappige dingen in waar ik om moest lachen. Wimm vind ik het leukst, hij praat een beetje raar en is ook grappig. Nu kijk ik weer uit naar het volgende boek, want waar is Staggnus gebleven?’

Manu (11)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Manu‘Dit is een van de leukste boeken die ik heb gelezen. Het is echt een aanrader, je moet wel het eerste deel hebben gelezen om dit deel te begrijpen. Maar als je het eerste deel hebt gelezen is dit echt hilarisch om te lezen.

Het grappigste deel is als Dexter op school komt en dat hij denkt dat hij een nieuwe meester heeft en dat het dan een van zijn beste vrienden te zijn Edje Einstein. Een Spannend stuk was toen Dexter en co de kelder in gingen van het Ministerie van Orde en dat ze: Orde Bedaar Zwijg Verstom Verstar Verstijf Stilstand is Schoonheid, op de muur zagen staan.’

Floris (11)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Floris‘Billy Extra Plankgas: door de bodem van het heelal is een leuk boek, maar je kan niet echt beginnen met het tweede deel en daarna het eerste deel lezen. Dit boek zou ik tippen aan iedereen die een beetje van spanning en actie houdt.

Het boek gaat over Dexter en Franka, broer en zus, Wimm, een blauw wezen met drie ogen. Edje = Edison Einstein, een briljante uitvinder en Zi = ZiZa, een wezen van de maan. De tijd gaat steeds meer stilstaan, dus de ouders van Dexter & Franka staan ook stil. Dan gaan ze de ruimte in waar de rest van het verhaal zich afspeelt. Daar is de schurk Staggnus, een dufslamper, bezig de tijd stil te zetten, maar dat laten onze vrienden niet gebeuren en gaan er daarom achteraan!

Het leukste en grappigste vind ik dat ze bij de tijdpiraten met de laserstokken de bomen te lijf gaan.’

Daan (9)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Daan‘Ik ben Daan en ben nu 9 jaar en ik lees graag boeken. Door de bodem van het heelal is het tweede boek in de serie BEP. Dat ik het eerste boek nog niet heb gelezen, maakt gelukkig niet uit.

Dexter is een leuke, maar rare jongen die liever in de ruimte is, dan op de aarde. Ik vond dit een heel mooi interessant verhaal met veel fantasie en heel veel avontuur. Ik zou het boek zeker aanraden aan mijn vriendjes, maar ook aan mijn vriendinnetjes want het eigenwijze zusje Franka en haar knuffeltje Baby spelen ook mee. Het boekje is dus niet enkel voor jongens. Het zijn 26 verschillende hoofdstukken met leuke tekeningen en soms wel wat rare woorden.

Het leukste aan dit boek vond ik eigenlijk het avontuur, want ik was precies zelf op avontuur in de ruimte.’

Charissa (12)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Charissa‘Een heel leuk en grappig boek met veel fantasie en ook spannend. Het is een heel avontuur met heksen en aliens in de ruimte. Het is een race tegen de klok en dat maakt het zo spannend.

De illustraties in het boek zijn mooi, maar er zijn niet zoveel. Het boek is fijn te lezen, alleen komen er af en toe vreemde woorden in voor. Ik zou dit boek zeker aanraden aan mijn vrienden. Ook deel 1 heb ik gelezen en vond ik ook geweldig om te lezen en dan weet je ook wat meer over het verhaal. Met heel veel plezier heb ik beide boeken gelezen. Zeker een aanrader.’

Bekijk de boeken

Dit boek las ons Kinderpanel!

Dit boek las ons Kinderpanel!

Yorick Goldewijk & Kees de Boer

Dexter, Wimm en de Melkweg zijn terug! En uiteraard is ook de Billy Extra Plankgas – het in elkaar geknutselde ruimteschip – weer van de partij om de wereld opnieuw te redden van een intergalactische ondergang. Dexters ouders zijn van de ene op de andere dag versteend en bevroren. Dexter en zijn zusje zoeven daarom de ruimte in om erachter te komen hoe hun ouders weer normaal kunnen worden. Met veel gevoel voor humor fantaseert Yorick Goldewijk opnieuw een knotsgek en spannend ruimteavontuur bij elkaar.

En dit is het eerste boek over Billy Extra Plankgas

En dit is het eerste boek over Billy Extra Plankgas

Yorick Goldewijk & Kees de Boer

Klaar voor een spannende en knotsgekke ruimtereis? Dexter gelooft zijn ogen niet als er ineens een blauw, harig wezen, genaamd Wimm, voor zijn neus verschijnt. Volgens Wimm is de Aarde de hoofdprijs in de Mega Melkweg Loterij. De winnaar mag er álles mee doen wat-ie wilt! Dat kan Dexter natuurlijk niet laten gebeuren en hij komt in actie.

Als er iets is wat Yorick Goldewijk goed kan, is dat het bedenken van nieuwe universums (voorzien van heerlijke taalgrapjes) – tel daarbij de toffe avonturen in de ruimte bij op en je hebt het recept voor een ultiem melkwegavontuur! Dit boek is getipt door de Kinderjury 2020!

Gerelateerde artikelen