Kinderpanel blog_Billy extra plankgas

Ons Kinderpanel blogt over ‘Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal’

Dexter, Wimm en de Melkweg zijn terug! En uiteraard is ook de Billy Extra Plankgas – het in elkaar geknutselde ruimteschip – weer van de partij om de wereld opnieuw te redden van een intergalactische ondergang.

Ons Kinderpanel had vorig jaar de unieke kans om het manuscript van debutant Yorick Goldewijk, Billy Extra Plankgas, als allereerste te lezen, nog voor het boek in de winkels lag! Ze waren heel enthousiast en erg benieuwd hoe het verder zou gaan. Nu het tweede boek is verschenen, Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal, vertellen ze ons of dit net zo leuk is als het eerste!

Na deze twee boeken schreef Yorick Goldewijk het bijzondere boek Films die nergens draaien, dat bekroond werd met de Gouden Griffel 2022!

Elin (10)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Elin‘Ik zou het boek zeker tippen aan een vriend(in) want het is een super leuk boek. Er staan grappige stukjes in zoals de ruimtepillen, als je teveel slikt blijf je altijd zweven, dat lijkt mij wel heel leuk. Hoef ik niet steeds te wandelen.

Ook de helm waardoor je steeds een stukje verder de toekomst in kan was heel leuk, want zo kan je zien wat er gaat komen.  Ik vond het stukje in het bos heel spannend, omdat je niet kon zien wie het waren die aan het praten waren en je alleen maar een stem hoorde.

Het einde van het boek is heel leuk, maar daar vertel ik verder niks over want je moet zelf het boek maar lezen!’

Manu (11)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Manu‘Dit is een van de leukste boeken die ik heb gelezen. Het is echt een aanrader, je moet wel het eerste deel hebben gelezen om dit deel te begrijpen. Maar als je het eerste deel hebt gelezen is dit echt hilarisch om te lezen.

Het grappigste deel is als Dexter op school komt en dat hij denkt dat hij een nieuwe meester heeft en dat het dan een van zijn beste vrienden te zijn Edje Einstein. Een Spannend stuk was toen Dexter en co de kelder in gingen van het Ministerie van Orde en dat ze: Orde Bedaar Zwijg Verstom Verstar Verstijf Stilstand is Schoonheid, op de muur zagen staan.’

Floris (11)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Floris‘Billy Extra Plankgas: door de bodem van het heelal is een leuk boek, maar je kan niet echt beginnen met het tweede deel en daarna het eerste deel lezen. Dit boek zou ik tippen aan iedereen die een beetje van spanning en actie houdt.

Het boek gaat over Dexter en Franka, broer en zus, Wimm, een blauw wezen met drie ogen. Edje = Edison Einstein, een briljante uitvinder en Zi = ZiZa, een wezen van de maan. De tijd gaat steeds meer stilstaan, dus de ouders van Dexter & Franka staan ook stil. Dan gaan ze de ruimte in waar de rest van het verhaal zich afspeelt. Daar is de schurk Staggnus, een dufslamper, bezig de tijd stil te zetten, maar dat laten onze vrienden niet gebeuren en gaan er daarom achteraan!

Het leukste en grappigste vind ik dat ze bij de tijdpiraten met de laserstokken de bomen te lijf gaan.’

Charissa (12)

Kinderpanel blog_Billy extra plankgas_Charissa‘Een heel leuk en grappig boek met veel fantasie en ook spannend. Het is een heel avontuur met heksen en aliens in de ruimte. Het is een race tegen de klok en dat maakt het zo spannend.

De illustraties in het boek zijn mooi, maar er zijn niet zoveel. Het boek is fijn te lezen, alleen komen er af en toe vreemde woorden in voor. Ik zou dit boek zeker aanraden aan mijn vrienden. Ook deel 1 heb ik gelezen en vond ik ook geweldig om te lezen en dan weet je ook wat meer over het verhaal. Met heel veel plezier heb ik beide boeken gelezen. Zeker een aanrader.’

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel over ‘Monsterdonuts’

Ons Kinderpanel heeft lekker mogen smullen van het boek Monsterdonuts. Een boek vol explosieve taarten, cupcakes, koekjes en natuurlijk monsters! Benieuwd wat ons Kinderpanel van het boek vond? Lees dan snel verder!

Kinderpanel
Lees meer