Kinderboeken voor 1,5 tot 3 jaar

1,5 – 3 jaar

Op ontdekkingsreis in een boek

Kinderen van 1,5 tot 3 jaar zijn echte ontdekkers. Ze kunnen zich zelfstandig voortbewegen en gaan op onderzoek uit.

Er valt zoveel te ontdekken in een boek

Op deze leeftijd krijgen kinderen oog voor detail. Ze worden oplettender en geven langer aandacht aan (kleinere) dingen. Het is erg leuk om samen te kijken naar zoekplaten en mooie grote illustraties en tekeningen. Je zult merken dat kinderen andere details opmerken dan je had verwacht.

Van boek naar echte leven

Omdat ze ook hun eerste woordjes leren, is het leuk om samen boekjes te lezen waarin voorwerpen, dingen of dieren benoemd worden die ze in het dagelijks leven ook tegen kunnen komen: tafel, stoel, hond, gras, oor….

1.5 – 3 jaar
Op deze pagina

5 boeken uitgelicht

Spet, spat, Eendje!

Spet, spat, Eendje!

Lucy Cousins

Spetterspetterspater… Eendje is dol op water. Hij vindt het ook helemaal niet erg dat het regent, lekker plonzen tussen de regendruppels! Dit vrolijke prentenboek van Muis-maakster Lucy Cousins sluit perfect aan op de beleveniswereld van dreumesen en peuters: herkenbaar, dicht bij huis en vol met dieren. De tekst is op rijm geschreven, zo kunnen de jongsten het verhaal binnen de kortste keren navertellen.

Ik zag twee beren woordjes leren

Ik zag twee beren woordjes leren

Harmen van Straaten

De taalontwikkeling van dreumesen en peuters komt steeds meer op gang. Het vrolijke kijk- en zoekboek Ik zag twee beren woordjes leren geeft die taalverwerving nog een extra boost. Harmen van Straaten verwerkte maar liefst 400 woordjes in dit prentenboek, van afdruiprek tot boekenkast. Het boek nodigt uit tot interactie en vooral veel lees- en ontdekplezier.

BORA 1,2… tel je mee?

BORA 1,2… tel je mee?

Deborah van de Leijgraaf

Een kleurig kartonboek in de serie van BORA, boordevol lieve dieren. Kinderen tussen de 1,5 en 3 jaar ontdekken de wereld van de getallen. Boeken zijn een handig middel om het getalbegrip te stimuleren. Tel alle dieren samen en ontdek de cijfers 1 tot en met 10.

Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar

Het grote kijk- en voorleesboek voor rond de 2 jaar

Dit voorleesboek is speciaal gemaakt voor dreumesen en peuters. Het zit boordevol nieuwe en bestaande verhalen, versjes en illustraties, met personages als Dikkie Dik, Jip en Janneke en Ootje. De onderwerpen zijn aansprekend en uit het leven gegrepen: logeren bij opa en oma, naar de speeltuin, voor het eerst op het potje gaan en de dieren van de boerderij.

Het allerleukste voorleesboek van Muis

Het allerleukste voorleesboek van Muis

Lucy Cousins

Kinderen van deze leeftijd zijn dol op de herkenbare avonturen van Muis. Muis en haar vriendjes gaan tenslotte ook al vele generaties mee. Een dik voorleesboek over Muis is dan ook onmisbaar in de kinderkamer! In deze feestelijke bundel verkent Muis de wereld in zes verhalen. De heldere lijnen en kleuren en de grappige avonturen maken van Muis één van de geliefdste kinderboekenpersonages ter wereld.

Lezen over kinderboeken van 1,5 - 3 jaar

Voorlezen

Of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest…

Achtergrond
Lees meer