Muis

Muis woont op de boerderij. Ze rijdt op haar tractor, voert de dieren, en telt haar kuikentjes.

Met haar vriendjes Kora Kip, Eddie Eekhoorn en Kees Krokodil gaat ze naar de crèche, de kermis of speelt ze piraat. Ze maakt alles mee wat er gebeurt in het leven van een peuter/kleuter. Al meer dan 20 jaar herkenbaar voor kinderen over de hele wereld. Stoer voor jongens en voor meisjes.

Haar schepper Lucy Cousins had nooit kunnen denken dat deze kleine muis de wereld zou veroveren, maar jaarlijks komen alleen al in Nederland meer dan 100.000 kinderen in aanraking met Muis. Samen vrienden maken en de wereld ontdekken… dat is waar Muis voor staat!

De Muis-boeken zijn speciaal geschikt voor de allerkleinsten.

Muis


Auteur/illustrator

Lucy Cousins schrijft en tekent de verhalen van Muis & vriendjes

Lucy Cousins werd in 1964 in Engeland geboren. Ze ging in de streek Kent naar verschillende middelbare scholen voordat ze haar opleidingen volgde aan de Canterbury Art College en Brighton Polytechnic. Daarna volgde ze nog een opleiding aan het beroemde Royal College of Art in Londen. Ze woont op het platteland met haar man en vier kinderen.

Lucy Cousins zegt dat ze zich goed kan inleven in de belevingswereld van kinderen van drie jaar. Ook toen haar oudste kind groter werd, bleef ze voor kleuters schrijven en deed ze in huis vaak ideeën op door wat haar kinderen zeiden. Maar ze haalt ook inspiratie uit haar eigen boeken. Het laatste plaatje in Muis gaat naar bed, waar Muis een boekje leest, leidde tot enkele kartonboekjes.

Cousins’ prenten hebben felle, vaak primaire kleuren. Ze deelt de opvatting niet dat kinderen rustig worden van pastelkleuren en wil kinderen juist stimuleren met fel kleurgebruik.

 Knutselen en kleuren met Muis