Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Olifantje

Olifantje

Annemarie van Haeringen tekende liefdevol de relatie tussen een ondeugende kleine olifant en zijn vader en moeder: vol grappige herkenbare situaties.

De simpele krachtige platen vol liefde, emotie en ondeugende streken van Olifantje zullen jonge kinderen (en hun ouders) zeker aan het lachen maken.

Olifantje

Olifantje
Olifantje
Olifantje kent papa en mama al heel lang, al zijn hele leven! Olifantje vindt zijn papa en mama de liefste ouders van de wereld.
Olifantje
Mama
Mama wil altijd spelen en ze wordt nooit boos. Ze leert Olifantje vliegen! Want mama zegt dat alles mogelijk is, als je het maar wilt.
Olifantje
Papa
Papa lijkt op een beer in winterslaap. Elke ochtend moet Olifantje hem wekken. Dat is niet makkelijk, maar daar weet Olifantje wel iets op!

Auteur/illustrator

Annemarie van Haeringen

Annemarie van Haeringen

Meervoudig Gouden Penseel-winnaar Annemarie van Haeringen tekende de prentenboeken met het liefste olifantje van de wereld in de hoofdrol.

Het eerste prentenboek over Olifantje ontstond door de vraag van haar Chinese uitgever Ao De en zijn zoontje om hun verhaal Mijn papa illustreren en… Olifantje was geboren!

 

Meer over Annemarie van Haeringen en haar prentenboeken

Knutselen en kleuren met ...

Kijk mee in het atelier tijdens het maken van 'Mijn papa'