Marjon Hoffman

Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 1971) was als kind een echte tekenaar. Ze tekende tot haar ouders er gek van worden. Haar vader hield van jazz. Die muziek vond Marjon best leuk, maar nog leuker vond ze het om er zelf teksten bij te verzinnen. Die zong ze dan. Bij voorkeur als haar ouders bezoek hadden.

Marjon wist zeker dat ze in een creatief beroep terecht zou komen. Maar ook wilde ze graag rijk worden. Ze fantaseerde dan ook over een huwelijk met een van onze prinsen; welke, dat maakte haar niet veel uit. Als zij maar prinses kon worden. Later begreep ze wel dat ze maar beter een ander beroep kon kiezen…

Tijdens haar opleiding aan het Grafisch Lyceum liep Marjon stage bij een reclamebureau. Dat bleek een schot in de roos. Een creatief beroep waar je ook nog goed voor betaald wordt. Marjon bedacht en bedenkt veel leuke en succesvolle campagnes. Maar daarnaast bleef ze altijd voor zichzelf schrijven. Haar eerste boek, De regels van Floor, verscheen in 2003 en werd meteen een succes. Floor wordt wel vergeleken met Pippi Langkous, een zelfstandig meisje dat haar eigen regels bedenkt die niet altijd stroken met die van de grote mensen wereld. De geestige verhalen over Floor zijn geïnspireerd op Marjons eigen jeugd.

Veel boeken over Floor werden getipt door de Nederlandse Kinderjury. En er werd een succesvolle televisieserie van gemaakt met Bobbie Mulder in de hoofdrol. Deze serie won in 2020 een belangrijke internationale prijs, de Emmy Kids Award, en is in verschillende landen op tv te zien.

Marjon schreef nog meer humoristische boeken, Het geheim van de blote vakantie bijvoorbeeld, en De Boskampi’s, dat in 2015 werd verfilmd.

En die prins heeft ze ook gevonden, al is hij cameraman en niet van koninklijke bloede. Marjon woont met hem en twee dochters in Abcoude.
Lees meer