Georgien Overwater
Georgien Overwater

Georgien Overwater

Georgien Overwater (Gorinchem, 1958) studeerde in Arnhem aan de Kunstacademie en liep stage bij de Toonder Studio’s, bij Harrie Geelen. Ze maakte achtergronden bij animatiefilms van Paul Driessen, filmpjes voor Sesamstraat en werkte als illustrator bij de NOS. Samen met Gertie Jaquet, Lars Deltrap en Ineke Goes werkt Georgien in de Illustratiestudio in Amsterdam.

Georgien is een tekenfanaat van jongs af aan. ‘Als kind zat ik al te tekenen. Op de kleuterschool mocht ik wel eens door blijven tekenen in de pauze. Ik tekende hele rijen poppetjes die hand in hand over het papier zweefden.’ Nog steeds kan Georgien zich helemaal afsluiten als ze aan het tekenen is. Ze heeft ook altijd een schetsboekje bij zich om te kunnen tekenen wat haar opvalt: op straat, in het café en op vakantie.

Georgien heeft heel wat boeken geïllustreerd, in binnen- en buitenland. De Floor-boeken van Marjon Hoffman bijvoorbeeld, de Dr. Proktor-serie van Jo Nesbo en de dierenverhalen van Youp van’t Hek. Haar prentenboeken over Amsterdam en Rotterdam laten in zwierige tekeningen de bezienswaardigheden van die steden zien.
Lees meer