Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Geheim van…

Geheim van…

Een magisch potlood waarmee striptekeningen tot leven komen. Een computerspel dat je leven overneemt. Een hockeystick waarmee je opeens alle wedstrijden wint. Een manege waar de paarden verdwijnen… En de grote mensen weten van niks! Dus het is aan de kinderen om het op te lossen. Het gebeurt allemaal in de Geheim-serie.

Doe je mee? Stuur hier jouw geheim in!

Heb je meegedaan aan de Geheim-wedstrijd over een museumschat en ben jij ook zo benieuwd wie er gewonnen heeft? Auteur Maren Stoffels maakt in onderstaand filmpje bekend welk idee door een kinderjury van museuminspecteurs is gekozen, en door haar wordt uitgewerkt tot een boek.

Geheim van…

Auteur/illustrator

Weet jij een geheim?

Elk jaar kunnen kinderen een geheim insturen. Een spannend geheim, een zielig geheim of juist een lekker gek geheim… Doe mee aan de schrijfwedstrijd en maak kans op een eigen boek dat je samen met een echte kinderboekenauteur schrijft! Ook komt er een boekpresentatie (met taart!) bij jou in de klas. Ligt jouw boek straks in de boekhandel en in de bibliotheek?

Doe je mee? Stuur hier jouw geheim in!

Weet jij een geheim?

Schrijversduo 2019: Mayke Vaneker (12 jaar) en Ruben Prins

Schrijversduo 2019: Mayke Vaneker (12 jaar) en Ruben Prins

De winnaar van de Geheim-wedstrijd 2019 is Mayke Vaneker (12 jaar). Ruben Prins en Uitgeverij Leopold kozen haar verrassende idee over Fenna die een geheim spoor heeft ontdekt. En over dat geheime spoor gaat het boek ‘Het geheim van de verborgen camping’.

In de nacht gaat ze met haar tweelingbroer en hun hondje op zoek. Ze komen op een circusterrein met vuurspuwers en acrobaten. Iedereen is verkleed en overal zijn soldaten. Als Fenna bij het boogschieten in één keer in de roos schiet, roept ze vrolijk: ‘Ik ben de beste!’ Onmiddellijk valt het hele terrein stil…

‘Het geheim van de afgebeten vingers’

Rindert Kromhout is een van de auteurs van Het geheim van…-verhalen. Bekijk hieronder zijn video over ‘Het geheim van de afgebeten vingers’!