Sleutels - Annemarie Jongbloed
Annemarie Jongbloed

Annemarie Jongbloed

Voordat Annemarie Jongbloed boeken schreef, was zij leerkracht op een school voor kinderen met spraak-en taalproblemen. Kinderen op deze school vonden lezen vaak lastig en niet leuk. Daarom begon zij verhalen voor hen te schrijven, in de hoop dat deze kinderen toch weer wilden lezen. Zo ontstond de Schakelreeks bij uitgeverij De Inktvis. Inmiddels schreef Annemarie boeken voor verschillende leeftijden en leesniveaus. Vaak heeft een boek een leuke aanleiding. Toen Annemarie met haar gezin aanschoof voor het eten tafel zat en er pizza pepperoni op tafel kwam riep haar zoontje blij uit: ‘Pizza Paparoni.’ Haar dochter vond dat Annemarie daar een verhaal over moest schrijven en daaruit ontstond Het geheim van de hulphond .

Toen uitgeverij Ploegsma een schrijfwedstrijd organiseerde, dacht Annemarie: Ik doe mee. Het moest een detective worden, en Annemarie schreef Sleutels , een speurdersverhaal dat zich in een bibliotheek afspeelt.

Inmiddels komt Annemarie alleen nog op scholen om leuke lessen te geven. Samen met kinderen in groep 3 bijvoorbeeld, tovert ze een boek. Of ze vertelt aan kinderen in groep 8 hoe je een verhaal kunt schrijven. Ook ouders mogen komen, om te leren hoe je kinderen aan het lezen kunt krijgen. Want er zijn heel veel leuke kinderboeken, keus genoeg!
Lees meer