Escape Room - Maren Stoffels
Maren Stoffels

Prijzen en nominaties

  • Dreadlocks & Lippenstift - Hotze de Roosprijs 2007 en De Prijs van de Jonge Jury 2007 en De Debuutprijs van de Jonge Jury 2007.
  • Piercings & Parels - Bookaward 2007.
  • Sproetenliefde - De Prijs voor de Jonge Jury 2009.

Maren Stoffels

Maren Stoffels (1988, Amsterdam) groeide op in haar geboortestad bij haar ouders en oudere broer Wadse. Zodra Maren kon schrijven deed ze het.
Op haar negende maakte ze haar eerste boek, over een jongetje dat zijn vader zoekt. Via auteur Hans Kuyper zocht ze contact met uitgeverij Leopold. Daar verscheen in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift . Sinds dit eerste boek zijn er veel boeken van Maren Stoffels verschenen. De laatste jaren schrijft ze thrillers voor jongeren (12+), waaronder Escape Room , Fright Night , Room Service , Black Friday , Lock Down en Escape Room 2.0 . Met deze thrillers werd ze meermaals genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Tijdens haar scholenbezoeken ontdekte Maren dat ook jongere lezers haar thrillers graag willen lezen. Op verzoek van haar lezers schrijft ze daarom ook thrillers voor 10+, waaronder Escape Game en Laser Game . Daarnaast schrijft Maren de spannende serie De Wisselaar , waarin de hoofdpersoon van leven kan ruilen met anderen en zo van het ene gevaarlijke avontuur in het andere terechtkomt. Maren bezoekt meer dan 100 scholen per jaar. Als geen ander weet ze waarover kinderen en jongeren graag willen lezen.
Lees meer

Interview met Maren Stoffels

Maren Stoffels schrijft spannende thrillers en gevoelige jeugdromans voor tieners. Lees het interview en bekijk de tiplijst voor tieners!

Interview
Lees meer

Interview met Maren Stoffels en Vito

Vito (10 jaar) won de schrijfwedstrijd "Het geheim van...". Maren Stoffels schreef over zijn geheim een echt boek. We interviewen hen over het spannende verhaal!

Interview
Lees meer