Ons Kinderpanel leest: 'Mystery Guest'

Ons Kinderpanel leest: Mystery Guest!

Queen of plottwists Maren Stoffels, bekend van bloedstollende pageturners zoals No Exit en Escape Room, schreef Mystery Guest, een spannende wodunnit voor lezers vanaf 13 jaar. In dit boek bekennen drie personen de moord op Mirza, maar slechts één van hen is de dader. Wie zat er achter het masker? En wie verzon al die extreme opdrachten?

Lees hieronder snel wat ons Kinderpanel van Mystery Guest vond!

Lauren (13 jaar)

Mystery Guest is een spannend verhaal. Het begin was al bijzonder, je weet gelijk wie de belangrijke personen in het verhaal zijn en wat ze van Mirza vinden. Mirza woont in een supersaai dorpje waar niks te doen is. Als ze naar huis fietst vanuit haar vriendin, krijgt ze een berichtje van de Mystery Guest. Eerst denkt ze dat het Norah is, maar ze gaat toch twijfelen. De persoon stuurt: “Zullen we een spelletje spelen?”

En dan begint het spel. Ze krijgt telkens berichtjes en dan moet ze het spel meespelen. Ze kan niet stoppen, want hij heeft een foto, een foto die niemand anders mag zien… Iedere keer stuurt hij haar een nieuwe ‘challenge’. Mirza wil stoppen, maar dat kan niet. Hoe het afloopt? Dat moet je zelf lezen. Eén ding kan ik verklappen, het blijft tot het eind spannend!

Ik vind het een fijn boek om te lezen met korte en duidelijke hoofdstukken. De andere thrillers van Maren Stoffels wil ik zeker ook lezen!

Nine (11 jaar)

Ik vond Mystery Guest een super leuk boek, de verschillende hoofdstukken in het boek hadden een simpele naam. Dat vond ik fijn omdat het dan nog een verrassing is waar het hoofdstuk over gaat. Ik vond het ook een spannend boek en ik vind spannende boeken altijd heel leuk! Ik vond het ook super leuk dat er aan het begin 3 personen stonden die de dader van mirza haar moord konden zijn, je zit meteen in het verhaal en het zet je aan het denken. Ik vond het verhaal ook heel knap bedacht.

Ik begon steeds verder in het boek wel een vermoeden te krijgen wie de dader was, en dat vermoeden had ik goed. Mystery Guest lijkt verder totaal niet op andere boeken die ik heb gelezen. De hoofdstukken hebben niet echt een naam en aan het begin zie je al personen die je later in het boek kan herkennen! Ik lees ook niet super vaak over dingen die met moorden te maken hebben dus dat is ook een verschil.

Ik zou zelf niet meegedaan hebben aan de spellen. Bij de eerste zou ik al gestopt zijn, de tweede werd zelfs nog gevaarlijker en zo ging het door. Voor mij zou het gevoelt hebben alsof ik meewerkte aan mijn eigen dood.

Polle (15 jaar)

Ik vond het verhaal echt heel boeiend, van het begin tot het eind. Je wordt snel in het mysterie getrokken en wilt heel graag weten wie het heeft gedaan. Ik had zelf niet door wie de moordenaar was. Als ik berichten zou krijgen van een vreemd nummer zou ik er niet op ingaan.

Van de boeken die ik heb gelezen, doet Mystery Guest me denken aan het boek Erebos van Ursula Poznanski.

Ik vind 'Mystery Guest' een fijn boek om te lezen met korte en duidelijke hoofdstukken. De andere thrillers van Maren Stoffels wil ik zeker ook lezen! Lauren, 13

Lotte (13 jaar)

Ik heb Mystery Guest met veel plezier gelezen. Het verhaal is heel spannend, maar vooral op momenten dat je het niet verwacht. Een voorbeeld daarvan is aan het einde van het boek, want dan wordt opeens alles duidelijk! Wil je weten wat er gebeurt, lees dan echt het boek!

Quinty (15 jaar)

Ik vond Mystery Guest heel spannend en vond de flashback aan het einde van het boek in de verschillende perspectieven heel cool, want zo viel alles langzamerhand op z’n plaats. Tijdens het lezen kon ik de dader niet raden omdat telkens iets anders gebeurde waardoor je weer op een andere manier naar een persoon ging kijken.

Mystery guest vond ik lijken op de boeken van de Truth or Dance-serie van Chinouk Thijssen, omdat daar ook mensen worden vermoord door iemand die berichten stuurt aan de hoofdpersoon. Ik kan dit boek zeker aanraden en heb het aan één stuk door gelezen.

Noortje (12 jaar)

Ik vond Mystery Guest een spannend en goed boek. Spannend omdat je niet wist wie de mystery guest was en wat hij of zij wilde. En ik vond het een goed boek omdat ik alleen maar door wilde lezen door de spanning. Tijdens het verhaal heb ik niet kunnen raden wie er verantwoordelijk was voor de moord van Mirza, want er waren zo veel verdachten!

Mystery Guest lijkt een beetje op de boeken van Mel Wallis de Vries, want dat zijn ook jeugdthrillers. Ik zou zelf niet mee hebben gedaan aan de spelletjes van de Mystery Guest, want dat lijkt me echt eng. Ik zou dat niet durven!

Kenzey (16 jaar)

Ik vond Mystery Guest een heel spannend en makkelijk weg te lezen boek. De hoofdpersonen waren goed uitgewerkt en dit zorgde ervoor dat ik me erg goed in kon leven. Ook de situaties waren erg goed en duidelijk omschreven. Het leek eigenlijk net alsof ik er zelf bij ben geweest.

De spanning en keuzes die gemaakt werden in het verhaal, zorgen dat ik niet kon stoppen met lezen. Ik verbaasde me telkens weer en wilde heel graag weten hoe dit af zou lopen. Ik had het verloop en de ontknoping van het verhaal totaal niet verwacht of aan zien komen. Dat is dus superleuk! Nadat ik het boek uit had, moest ik er af en toe nog even aan denken. Ik vind het echt een aanrader!

Lees ook deze Kinderpanel-recensies!