Marly van Otterloo

Marly van Otterloo

Marly van Otterloo werd geboren in 1953 in Den Haag. Haar hele leven vond ze het moeilijk om keuzes te maken. Na de middelbare school twijfelde ze tussen de opleiding journalistiek, de Academie voor Beeldende Kunsten of 'iets in Amsterdam'? Uiteindelijk werd het De Academie voor School- en Beroepskeuzewerk, een tijdje psychologie en nog een aantal andere opleidingen, want Marly vond niets heerlijker dan leskrijgen. Ze werkte o.a. als vormingswerker, beroepskeuzeadviseur, trainer/organisatieadviseur en creatief therapeut. En toen ging ze schrijven.

Schrijven is inmiddels iets geworden waar Marly niet meer zonder kan. Ze vindt het heerlijk om een verhaal te verzinnen en er eindeloos aan te schrappen en schaven.

Marly houdt van leren: 'Altijd smullen om iets te leren in een klasje!'. Niet voor niets heeft ze ontzettend veel schrijfcursussen gevolgd: cursussen misdaadschrijven, korte verhalen, schrijven voor kinderen, columns en dichten. En een tijdje geleden ook een opleiding tot scenarioschrijver.

En nu? Marly vindt alles zo leuk, dat ze waarschijnlijk een hoop verschillende dingen zal blijven doen: romans, scenario's en kinderboeken schrijven, en misschien ook wel eens een lollig schilderij schilderen.

Lees meer