Hans Kuyper
Nienke Faber

Hans Kuyper

Hans Kuyper (1962) werd geboren in Oostvoorne. Hij had en heeft een veelzijdige loopbaan. Hans begon bij de radio, regisseerde theaterstukken en stond zelf acterend en zingend op het toneel in de musical Foxtrot van Annie M.G. Schmidt. En hij begon in die tijd ook met schrijven, eerst teksten voor toneel, maar daarnaast ook versjes. Op aanraden van zijn broer, schrijver Sjoerd Kuyper, stapte hij met die versjes naar uitgeverij Leopold. Dit was het begin van zijn schrijf carrière voor kinderen.
Hans schrijft verhalen voor beginnende lezers, poëzie, maar ook boeken voor oudere kinderen. Hij schrijft graag over geschiedenisonderwerpen, en is lid van de Schrijvers van de ronde tafel, een club van auteurs van historische jeugdboeken. Zijn werk is regelmatig te vinden in bundels en bloemlezingen.
Op de planken stond Hans ook weer. Hij trad veel op met zijn band, De bende van vier, waarvoor hij de (pop)liedjes schreef.
De gemeente Zaanstad benoemde hem tot stadsdichter. En in deze plaats is hij ook politiek actief, als lid van de gemeenteraad.
Lees meer