Isabelle de Ridder

Isabelle de Ridder

Isabelle werd in 1972 geboren in Delft en groeide op in Zoetermeer, waar ze nu nog steeds woont met haar man en drie dochters. Boeken spelen een belangrijke rol in haar leven: ze werkte bij een kinderboekwinkel, bij de bibliotheek, liep stage bij een kinderboekenuitgeverij en ging Nederlands studeren. Alles om maar zo veel mogelijk te kunnen lezen!
Na haar studie Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht ging ze aan de slag als tekstschrijver en redacteur. Daarna heeft ze de pabo gedaan en werkte ze vijf jaar lang met veel plezier als juf op een basisschool. Tijdens haar tijd voor de klas merkte Isabelle dat ze het schrijven miste. Daarom zocht ze een baan als educatief auteur en redacteur. Haar ervaring als juf was daar heel handig bij. Zo heeft ze al heel wat lesmethodes en informatieve boeken voor kinderen geschreven.
Sinds 2016 schrijft Isabelle ook verhalen voor jonge kinderen, zoals de vier boeken over Pleuntje en Joep (verschenen bij uitgeverij Clavis) en de verhalen ‘Buurvrouw Nel’, ‘Stickers’ en ‘Zeediploma’ in verschillende voorleesbundels van uitgeverij Ploegsma. Meiden met een missie is haar eerste boek voor wat oudere lezers. Maar voor wie ze ook schrijft, Isabelle probeert altijd om alledaagse gebeurtenissen te vatten in aansprekende en herkenbare verhalen met emotie én humor!
Lees meer