Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Auteurs > Gerard van Gemert

Gerard van Gemert

Door zijn dochters is Gerard van Gemert schrijver geworden. Ze geloofden niet dat hij ooit een boek zou kunnen schrijven en daagden hem uit. Omdat hij van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder houdt, vond hij dat het daarover moest gaan. Het mag duidelijk zijn dat Gerard de weddenschap heeft gewonnen. Inmiddels heeft hij meer dan 35 boeken over sport geschreven voor kinderen van vier tot vijftien jaar, met name over voetbal en hockey. Hoeveel boeken zouden dat kunnen worden als hij over al die andere sporten ook nog eens een boek schrijft? Veel van de verhalen die Gerard verzint, beginnen bij iets wat hij zelf heeft meegemaakt. Hij heeft jaren gevoetbald en jeugdelftallen getraind en al zijn kinderen hockeyen of hebben gehockeyd, waarbij hij coach was. Maar het grootste gedeelte van wat er in de boeken gebeurt, is fantasie. En dat is het leuke van schrijver zijn volgens Gerard; je kunt het laten aflopen zoals je zelf wilt. Winnen of verliezen heb je zelf in de hand. Met als doel dat de lezer altijd wint.

Door zijn dochters is Gerard van Gemert schrijver geworden. Ze geloofden niet dat hij ooit een boek zou kunnen schrijven en daagden hem uit. Omdat hij van sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder houdt, vond hij dat het daarover moest gaan. Het mag duidelijk zijn dat Gerard de weddenschap heeft gewonnen. Inmiddels heeft hij meer dan 35 boeken over sport geschreven voor kinderen van vier tot vijftien jaar, met name over voetbal en hockey. Hoeveel boeken zouden dat kunnen worden als hij over al die andere sporten ook nog eens een boek schrijft? Veel van de verhalen die Gerard verzint, beginnen bij iets wat hij zelf heeft meegemaakt. Hij heeft jaren gevoetbald en jeugdelftallen getraind en al...

Gerard van Gemert

Inspiratie met Gerard van Gemert

Ons Kinderpanel interviewt de makers van Chaos United
Interview
Ons Kinderpanel interviewt de makers van Chaos United

Chaos United is een graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je maar kunt bedenken. Het kinderpanel interviewde Gerard van Gemert en Rudi Jonker.