Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Chaos United

Chaos United

Chaos United is een supergrappige graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je maar kunt bedenken!

Aan de rand van de grote stad, in de achterstandswijk Donkersloot, zijn Milan en zijn vrienden elke dag buiten aan het voetballen. Ze wonen in dezelfde flat en hebben een eigen stukje grond als veld geclaimd. Met zelfgetimmerde doelen en een een heus clubhuis.
Aanvoerder Milan heeft grote plannen met het team, zoals hij grote plannen heeft met alles wat hij bedenkt. Er zijn alleen een paar problemen. 1: Hij heeft geen voetbaltalent. 2: Er groeit geen gras in Donkersloot. En 3: Alles wat Milan bedenkt, loopt anders dan hij dacht…

Pssst… wist je dat Chaos United ook nog een eigen website heeft? Met voetbaltips (of.. nou ja..) van Milan, de buurtkrant van Donkersloot en nog veel meer!

Chaos United

Chaos United
Milan
Een fanatieke dromer met grote plannen. Hij brengt zichzelf altijd in de problemen, maar laat zich niet snel uit het veld slaan.
Chaos United
Rosa
Laat zich nooit van haar stuk brengen. Ze weet wat ze kan en is voor niets bang. Getrouwd met haar telefoon en een bikkel op het veld.
Chaos United
Bennie
Een lange slungel die wel kan voetballen. Hij staat zo relaxed in het leven dat hij tijdens een wedstrijd in slaap kan vallen.
Chaos United
Prof
Slim en snapt alles, behalve voetbal en is totaal niet sportief. Leidt de doelman af door te vragen of hij de stelling van Pythagoras kent.
Chaos United
Ming
Een mysterie. Dat dus.
Chaos United
Sukkel
De hond van Milan en mascotte van de club. Dat is dan alleen als het hem goed uitkomt en hij toevallig in de buurt is.

Auteur/illustrator

Gerard van Gemert

Gerard van Gemert

Gerard van Gemert is auteur van meer dan tachtig jeugdboeken. Daarin speelt sport, en in het bijzonder voetbal, vaak een belangrijke rol. Ook schrijft hij over zwaardere onderwerpen als de Tweede Wereldoorlog en vluchtelingen. De boeken van Van Gemert zijn in meer dan vijftien talen vertaald.

Rudi Jonker

Rudi Jonker ging na de middelbare school meteen achter zijn tekentafel zitten en zit daar nu al 36 jaar (strip)verhalen te schrijven en te tekenen. Zo maakte hij een strip over de jeugd van Johan Cruijff en bedacht hij de avonturen van Bart de Graaff. Hij illustreert ook de nieuwe serie van De KameleonUitgespeeld van Gerard van Gemert en een heleboel andere fijne boeken. Samen met Van Gemert maakte hij daarnaast Chaos United, een grappige graphic novel over het rommeligste voetbalteam ooit.

Rudi Jonker

Knutselen en kleuren met ...

Inspiratie

Ons Kinderpanel interviewt de makers van Chaos United
Interview
Ons Kinderpanel interviewt de makers van Chaos United

Chaos United is een graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je maar kunt bedenken. Het kinderpanel interviewde Gerard van Gemert en Rudi Jonker.