Chaos United - Gerard van Gemeren - Rudi Jonker
Rudi Jonker

Rudi Jonker

Rudi Jonker ging na de middelbare school meteen achter zijn tekentafel zitten en zit daar nu al 36 jaar (strip)verhalen te schrijven en te tekenen. Zo maakte hij een strip over de jeugd van Johan Cruijff en bedacht hij de avonturen van Bart de Graaff. Hij illustreerde ook de nieuwe serie van De Kameleon , Uitgespeeld van Gerard van Gemert en een heleboel andere fijne boeken. Samen met Van Gemert maakte hij daarnaast Chaos United , een grappige graphic novel over het rommeligste voetbalteam ooit.
Lees meer

Artikelen over Rudi Jonker

Mijn eigen stripboek – tekentips van Rudi Jonker

'Mijn eigen stripboek' bevat veel pagina’s met verschillende kaders waarin jij je eigen verhaal kunt vertellen. Om je een handje te helpen, staan achter in het boek allemaal nuttige tekentips van striptekenaar Rudi Jonker. Een paar van die tips geeft hij je graag live op deze pagina. Teken ze!

Achtergrond
Lees meer

Ons kinderpanel interviewt de makers van Chaos United

'Chaos United' is een supergrappige graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je maar kunt bedenken. Samen met ons kinderpanel interviewden we Gerard van Gemert en Rudi Jonker, de makers van dit boek.

Kinderpanel
Lees meer