Barbara Scholten
Chris van Houts

Barbara Scholten

Barbara Scholten werd geboren op 24 september 1971 in Twente. Op haar derde verhuisde het gezin naar Uden waar Barbara opgroeide en leerde hockeyen. Na tien jaar Brabant kreeg haar vader een andere baan en verhuisden ze naar Duiven, een dorp in de buurt van Arnhem. Daar maakte ze haar VWO af en hockeyde bij Zevenaar en Upward. Barbara wist nooit wat ze later wilde worden en avonden lang bladerde ze met haar vader door de grote beroepenalmanak. De almanak was uit en ze wist het nog steeds niet en besloot daarom Technische Bedrijfswetenschappen aan de universiteit van Groningen te gaan studeren, en te gaan hockeyen bij GHHC. Bedrijfskunde was van alles een beetje en zo, had ze bedacht, hoefde ze nog geen definitieve keuze te maken. Na vijf jaar rondde ze haar studie af en via Utrecht belandde ze in Amsterdam waar ze ging werken.

In Amsterdam volgde ze een opleiding ‘schrijven voor kinderen’ en in 2009 won ze de hockey-schrijfwedstrijd van uitgeverij Ploegsma. Hockeyhobbels en kunstgrasknieën werd haar eerste boek, en het begin van de serie over de hockeymeiden Falderie, Jip, Bo en Lola.
Barbara woont samen met haar vriend, vier kinderen (Mees, Mimi, Moos en Fien), twee honden en drie katten op een woonboot.
Lees meer