(Seksuele) voorlichting

(Seksuele) voorlichting

Op het gebied van voorlichting is de tijd van vertellen over bloemetjes en bijtjes gelukkig allang voorbij. En geen kind zal nog denken dat baby’s door de ooievaar worden gebracht of uit de rode kool tevoorschijn komen. Maar misverstanden over seks en voortplanting bestaan er bij kinderen en jongeren absoluut nog.

Daarom is het fijn dat er boeken zijn die goede informatie bieden, geschreven door auteurs als seksuologe Sanderijn van der Doef, die weten hoe je die informatie op een manier overbrengt die past bij elke ontwikkelingsfase, van peuter tot puber!

Ook op andere vlakken zijn er informatieve (lees)boeken die passen bij de ontwikkeling van een kind. Denk bijvoorbeeld aan digitale geletterdheid en issues die hierbij passen, zoals online pesten, vloggers, hacken en sexting – uiteraard aangepast aan de leeftijd van het kind of de puber in kwestie.

Inspiratie artikelen

Seksuele ontwikkeling tijdens Corona

De coronamaatregelen belemmeren jongeren in hun relationele en seksuele ontwikkeling. De ideale boeken om nu te voorzien in de informatiebehoefte van jongeren zijn de boeken van Sanderijn van der Doef.

Achtergrond
Lees meer