Groot Biegel sprookjesboek

Hardcover:
24,99
Altijd de laagste prijs
  • Verbeeldt perfect de sfeer van Paul Biegel
  • Met schilderachtige tekeningen
  • Om voor te lezen of om zelf te lezen

Samenvatting

Samenvatting

Uit de rijke oogst aan verhalen die meesterverteller Paul Biegel in zijn leven schreef zijn voor het 'Groot Biegel Sprookjesboek' de dertig allermooiste gekozen, die Charlotte Dematons vervolgens betoverend en sfeervol illustreerde.

Paul Biegel was een rasechte verteller en noemde zichzelf een ouderwetse sprookjesschrijver. Vanuit zijn befaamde schrijfstoel schreef hij het ene geliefde verhaal na het andere. Bijvoorbeeld het verhaal over een witte zwaan die naar de sterren vliegt, en dat over een jongetje dat op wonderbaarlijke wijze zijn lievelingsbeer terugvindt. En het verhaal over de dieren uit het bos die hun jager een plechtige begrafenis geven.

Waar Biegel ook over vertelt, hij sleept zijn lezers moeiteloos mee naar zijn fantasievolle, unieke werelden, die in deze bundel met dromerige illustraties van niemand minder dan Charlotte Dematons tot leven zijn gewekt. De Volkskrant noemde het 'Groot Biegel Sprookjesboek' niet voor niets een 'onmisbare voorleesklassieker' die absoluut niet misstaat naast de sprookjes van Andersen en Grimm. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Paul Biegel is een van de meest geliefde stemmen in de Nederlandse jeugdliteratuur. Voor zijn werk nam hij onder andere vier Zilveren Griffels en twee Gouden Griffels in ontvangst. Charlotte Dematons, die eerder ook de sprookjes van Grimm illustreerde, won twee Zilveren Penselen en één Gouden Penseel. Van haar tekstloze prentenboeken zijn inmiddels honderdduizenden exemplaren verkocht.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789025774684
NUR: 277
Type: Hardcover
Auteur(s): Paul Biegel
Illustrator: Charlotte Dematons
Prijs: 24,99
Aantal pagina's: 184
Uitgever: Gottmer
Verschijningsdatum: 21-04-2021
Groot Biegel Sprookjesboek - Paul Biegel, Charlotte Dematons

Gerelateerde artikelen