Een ster van ver - Sam Hay - Sarah Massini

Fantasie & magie

Het fijne aan lezen is dat je voor even kunt ontsnappen aan de werkelijkheid, een duik kunt nemen in een betoverend boek en een wereld kunt ontdekken waar je in wilt blijven wonen.
Dit kan heel goed bij boeken waarin fantasie en magie een rol spelen.

Fantasierijke verhalen prikkelen de verbeelding en creativiteit van kinderen. Van compleet nieuwe werelden tot een vleugje magie in de wereld zoals wij die kennen: in veel kinderboeken zijn tovenaars, sprekende dieren, elfen, zeemeerminnen of speciale krachten te ontdekken. En dat is dus niet voor niets! De helden zijn vaak kinderen van eigen leeftijd: echte rolmodellen. Ook de strijd tussen goed en kwaad is iets wat veel jonge lezers aanspreekt. Even ontsnappen uit de eigen wereld, en je onderdompelen in een verhaal waarin op draken vliegen en zwemmen met zeemeerminnen de normaalste zaak van de wereld is.

Lezen over fantasie en magie

Interview met Marcel Groenewegen

‘Ik had als kind al de drang om te schrijven.’ In dit interview wordt Marcel Groenewegen geïnterviewd over zijn boek Gameboek-Schaduwkraai. Benieuwd geworden naar wat hij te vertellen heeft? Lees dan snel verder!

Achtergrond
Lees meer

Ons kinderpanel over ‘Wie achter deze deur verdwaalt’

Ons kinderpanel heeft een kijkje achter de deur mogen nemen in Wie achter deze deur verdwaalt. Een raadselachtig boek met een verborgen wereld vol met avonturen. Benieuwd naar de wereld(en) die onze kinderpanel heeft ontdekt? Lees dan snel verder!

Achtergrond
Lees meer

Interview met Pim Lammers

Ridder Roa is een avontuurlijke serie vol humor (AVI M5). Waarom herschrijft de schrijver alle traditionele regels voor sprookjes? Wij vroegen het schrijver Pim Lammers zelf.

Interview
Lees meer