Een ster van ver - Sam Hay - Sarah Massini

Fantasie & magie

Het fijne aan lezen is dat je voor even kunt ontsnappen aan de werkelijkheid, een duik kunt nemen in een betoverd boek en een wereld kunt ontdekken waar je in wilt blijven wonen.
Dit kan heel goed bij boeken waarin fantasie en magie een rol spelen.

Fantasierijke verhalen prikkelen de verbeelding en creativiteit van kinderen. Van compleet nieuwe werelden tot een vleugje magie in de wereld zoals wij die kennen: in veel kinderboeken zijn tovenaars, sprekende dieren, elfen, zeemeerminnen of speciale krachten te ontdekken. En dat is dus niet voor niets! De helden zijn vaak kinderen van eigen leeftijd: echte rolmodellen. Ook de strijd tussen goed en kwaad is iets wat veel jonge lezers aanspreekt. Even ontsnappen uit de eigen wereld, en je onderdompelen in een verhaal waarin op draken vliegen en zwemmen met zeemeerminnen de normaalste zaak van de wereld is.

Op deze pagina

Uitgelichte boeken met een vleugje fantasie & magie

Meneer Beer

Meneer Beer

Maria Farrer & Daniel Rieley

Een ijsbeer voor de deur?! Arthur kijkt op een dag recht in het gezicht van een enorme ijsbeer: Meneer Beer. Hij kan grommen, eet heel veel vis en is een beetje onhandig, maar wordt wel Arthurs allerbeste vriend. Voor veel kinderen is het een droom, zo’n bijzondere vriendschap. Dat is het mooie aan lezen: in boeken en in je dromen kan alles. En Arthur kan Meneer Beers steun goed gebruiken, want hij heeft het moeilijk met zijn broertje Sam, die autisme heeft.

Een hartverwarmend verhaal over de magische kracht van vriendschap en familie.

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Harmen van Straaten

Toni Malloni verdwijnt op zolder in de goochelhoed van zijn lang geleden verdwenen opa. Ja, echt! En dat is nog maar het begin. Zoals we van Harmen van Straaten gewend zijn, beleven we in De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni een zeer fantasierijk en grappig avontuur. Een pretpark als magische en aantrekkelijke setting met bonte personages als reuzen, cowboys, zeemeerminnen en zelfs een doorgezaagd meisje. Wie daar niet blij en creatief van wordt…!

De brief om Middernacht

De brief om Middernacht

Benjamin Read & Laura Trinder

Voor de fans van Het meisje dat de maan dronk en Winterhuis Hotel is De brief om Middernacht net zo’n warm verhaal waarin je wilt wonen.

Een geheimzinnige brief leidt tot de verdwijning van Emily’s ouders. Opgejaagd door een gruwelijk, magisch wezen ontdekt Emily een mysterieuze deur die alleen om middernacht opengaat. Wat heeft de deur met de brief te maken? En welke magische wereld ligt erachter schuil?

De gebroeders Leeuwenhart

De gebroeders Leeuwenhart

Astrid Lindgren

Het wereldwijde geliefde en hartverwarmende verhaal over de broers Jonatan en Kruimel, die kort na elkaar sterven. Ze komen elkaar weer tegen in Nangijala – ‘het land van de kampvuren en de sprookjes’. Het lijkt een veilige wereld met groene bergen en kabbelende rivieren, waar mensen in vrede samenleven. Maar het gevaar ligt op de loer: de vuurspuwende draak Katla en de wrede heerser Tengil.

Een boek over moed, familie en vechten voor iets wat groter is dan jezelf.

Dertiendagh

Dertiendagh

Maria Postema & Maarten Bruns

Nadat Erik en Zoë een bunker ontdekken in de Scheveningse duinen, staat hun wereld op z’n kop. De ontdekking van een kistje en een bijzonder bunkerstelsel laat de grenzen in hun leven tussen heden en verleden vervagen. Een dagboek met informatie over de duistere experimenten van Dertiendagh lijkt een sleutelrol te spelen. Wat is nog écht en wat is fantasie? Erik, Zoë en hun vrienden moeten alles op alles zetten om die duistere dag, Dertiendagh, te voorkomen.

Dertiendagh is een bloedstollende fantasy-thriller voor jongeren.

Lezen over fantasie en magie

Overal eenhoorns

De leukste eenhoorn-cadeaus voor urenlang speelplezier! Eenhoorns zijn populairder dan…

Tiplijst
Lees meer