Marian Latour

Marian Latour

Al toen ze nog maar heel jong was, wist Marian Latour dat ze tekenaar wilde worden. Op de lerarenopleiding aan de Vrije Universiteit van Amsterdam volgde ze de vakken tekenen en Engels. Na haar examen heeft ze een korte periode in Duitsland gewoond, waar ze af en toe exposeerde met schilderijen en etsen.
Terug in Nederland liet ze het vrije kunstenaarsbestaan voor wat het was en koos ze definitief voor het illustratievak. Ze begon als stagiaire bij reclamebureaus en bij een grafisch ontwerper/illustrator, waarna ze in 1990 officieel als zelfstandig illustrator begon.

In de loop van de tijd begon Marian steeds ‘stripachtiger’ te tekenen. Tegenwoordig werkt ze veel voor educatieve uitgeverijen. Ook maakt ze illustraties voor informatieve uitgaven van instituten als NIGZ (Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie), Trimbos-instituut en 3VO (Veilig Verkeer Nederland).

Marian Latour werd vooral bekend door haar illustraties in de voorlichtingsboeken van Sanderijn van der Doef Ben jij ook op mij? en Ik vind jou lief . Die illustraties werden door Teleac/NOT gebruikt voor hun School TV-uitzendingen over seksualiteit. De boeken verschenen ook in Duitsland, Denemarken en Portugal. Een paar van die mooie en grappige illustraties kun je zien op Marians website.
Lees meer