Salomé Snel en de onzichtbare juwelendief - Thirza van der Lugt, Frann de Bruin
Thirza van der Lugt
Thirza van der Lugt

Thirza van der Lugt

Thirza van der Lugt werd geboren in 1991. Als kind ging ze elke zaterdagochtend naar de bibliotheek van Gouda – zo’n echte klassieke, waar een eerbiedige stilte hing en het stof door het zonlicht danste – en daar haalde ze het maximum aantal boeken dat ze mee mocht nemen. Op zondag was dan minstens de helft uit. Thirza was een echte verhalenverslinder.
Op de middelbare school ontstond haar liefde voor toneel. Na haar middelbare schooltijd ging Thirza Communicatie studeren aan de Hogeschool Utrecht, en in haar studententijd ging ze naar hartenlust door met toneelspelen, schrijven en regisseren. Tegenwoordig vertelt Thirza veel verhalen voor klanten, door haar beroep als communicatie- en eventmedewerker. Zakelijke verhalen schrijven is weer iets heel anders, maar ze vindt ook dat erg leuk.
En tóch ligt haar hart bij zelfbedachte verhalen en personages. Daarom deed ze in 2019 mee aan een schrijfwedstrijd van Uitgeverij Ploegsma. Die won ze! En zo is 'Salomé Snel' ten slotte tot stand gekomen: uit de wens om een boek te schrijven dat haar 10-jarige zelf al op zondag uit zou hebben!
Lees meer