Ons Kinderpanel over 'Monsterdonuts'

Ons Kinderpanel over ‘Monsterdonuts’

Ons Kinderpanel heeft lekker mogen smullen van het boek Monsterdonuts. Een boek vol explosieve taarten, cupcakes, koekjes en natuurlijk monsters! Benieuwd wat Eva, Jurriën, Anne, Tygo, Lotte en Noortje van het boek vinden? Lees dan snel verder!

Eva - 11 jaar

EvaWat een leuk boek! Het leest makkelijk weg, ik heb het in 1 middag en avond uitgelezen. Het verhaal zelf vond ik leuk bedacht, met erg grappige personages. De tekeningen zijn leuk getekend, duidelijk en passend bij het verhaal. Het zijn zwart-wit tekeningen maar dat maakt mij persoonlijk niks uit. Meerdere situaties zijn mij bijgebleven zoals meneer Harris en Tess die een bordspelletje speelde, het werd erg grappig omdat Harris niet tegen zijn verlies kon. Maar ook het gedeelte dat ze ontdekte wie de tuinman werkelijk is, dit had ik niet zien aankomen. En dat stukje dat meneer Harris en Neville elkaar weer zien bij de minister-president. Die situatie was erg grappig.

Dit is een leuk boek voor alle kinderen die van fantasie houden of een boek vol grappige monsters leuk vinden. Dus kinderen met een fantasierijke humor.

Jurriën - 8 jaar

JurriënIk vond het verhaal heel leuk en het was ook spannend. Het gaat over Tess, die is 10 jaar oud, en haar zus Danni. Danni kan heel goed cupcakes bakken die kunnen ontploffen als je ze eet! Hun ouders zijn verdwenen en het blijkt dat een cycloop er iets mee te maken heeft. Die cupcakes gebruiken ze als een soort wapen om verschillende soorten monsters te lokken en tegen hen te vechten. Ik vind het boek een beetje ‘gekkig’ maar wel heel grappig. En als je begint te lezen dan wil je alleen maar door lezen.

Er zijn niet heel veel plaatjes, maar de plaatjes die er wel zijn, zijn grappig getekend en je ziet hoe de monsters eruit zien. Wat heel grappig was, ergens in het midden van het boek, is dat Tess met een groot monster op een fiets zat en het monster was echt veel te groot.

Anne - 8 jaar

Illustratie uit MonsterdonutsIk wilde dit boek graag lezen, omdat het er zo leuk uit ziet! En het is ook een heel leuk boek. Het was soms wel spannend, maar nooit echt eng gelukkig, want daar hou ik niet zo van. Als het spannend werd, was het ook vaak grappig en ik moest vaak lachen om alle grapjes in het verhaal. Van mij mochten er wel meer plaatjes in het boek. Ik vind het leuk dat de hoofdpersoon Tess heel stoer is en zelf allemaal monsters vangt.

Ik vind nog wel dat er ook een recept van donuts of monstercupcakes in het boek had gemogen!

Tygo - 7 jaar

TygoHou je van avontuurlijke en grappige boeken? Dan raad ik je Monsterdonuts aan! De cycloop meneer Harris is grappig. Hij ontploft af en toe en komt dan terecht in de monsterwereld, een plek waar je echt niet wilt zijn. Hij belandde zo een keer midden in de taart van een weerwolvenjongetje. Dat weerwolfje vierde dat hij 4 werd. “Oeps, wie heeft de taart hier laten staan?”, zei meneer Harris. Ik moest hier zo om lachen! De tekeningen zijn zwart-wit, dat was even wennen. Maar als je ze goed bekijkt, zijn ze heel grappig. Ik geef het boek een negen.

Lotte - 12 jaar

Illustratie uit MonsterdonutsDit boek gaat over de zusjes Tess en Danni Jager. De familie Jager jaagt op monsters. De zussen doen van alles om de monsters weg te jagen. Danni bakt gebakjes en Tess gaat op jacht. De zusjes zijn de hoofdpersonen in het boek, met hen ga je op monsterjacht. Het zijn leuke en avontuurlijke personages. Ze moeten sinds een paar jaar meer zelf doen, want hun ouders zijn 2 jaar geleden spoorloos verdwenen. In het boek lees je of de monsters iets met de vermissing van meneer en mevrouw Jager te maken hebben. Mr Harris is ondanks zijn verkeerde bedoelingen toch wel een heel leuk figuur.

De illustraties in het boek zijn erg leuk, ze geven goed weer wat er in de tekst gebeurt. Het monsteroverzicht achterin het boek leert je welke monsters er allemaal zijn. De schrijfster en illustrator hebben er ook hun eigen monsterprofiel. Het is een fijn verhaal om te lezen. Er staan geen moeilijke woorden in, de leeftijd die ik geef is 8-12 jaar. Maar het verhaal is ook geschikt voor kinderen die wat ouder zijn.

Noortje - 10 jaar

NoortjeIk vond Monsterdonuts heel leuk en grappig, omdat het over monsters ging die steeds ontploffen. En daarna door een geheimzinnige poort weer terugkwamen. Ook was een monster heel goed in spellen.

De tekeningen zijn superleuk omdat de monsters heel erg creatief zijn gemaakt en als ik de donuts zag kreeg ik gewoon honger.

Van ons Kinderpanel

Ons kinderpanel over ‘Wie achter deze deur verdwaalt’

Ons kinderpanel heeft een kijkje achter de deur mogen nemen in Wie achter deze deur verdwaalt. Een raadselachtig boek met een verborgen wereld vol met avonturen. Benieuwd naar de wereld(en) die onze kinderpanel heeft ontdekt? Lees dan snel verder!

Achtergrond
Lees meer

Ons Kinderpanel over ‘Roljoch’

Ons Kinderpanel heeft deze vakantie ook Roljoch gelezen, het debuut van Maarten Kuipers. Benieuwd wat zij van het boek vinden?

Kinderpanel
Lees meer