Kleuterlezen

Kleuterlezen

Met de serie Kleuterlezen doen kleuters hun eerste ontdekkingen op weg naar zelf lezen. Lezen begint vaak met plaatjes kijken. De volgende stap is het lezen van een of meer van de gekleurde woorden. De kleuter krijgt nu het gevoel: ik kan lezen! Van daaruit bouwt het kind aan letterkennis en wordt herkennend lezen steeds meer echt lezen.

Fien in de tuin - kleuterlezenFien in de tuin - kleuterlezen - woordenFien in de tuin - kleuterlezen - woorden2

Kleuters samenleesboeken

De linkerpagina’s in deze boeken zijn voorleespagina’s. Ze worden aan de kleuter voorgelezen door een ervaren lezer. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die door de kleuter zelf kunnen worden gelezen. Zo lees je om de beurt een stukje, geniet je samen van het verhaal en leert de kleuter stap voor stap alle letters en klanken van onze taal.

Sluit 100% aan bij school
De manier waarop de woorden zijn weergegeven sluiten aan op de kleutermethode Schatkist en de leesmethode Veilig leren lezen. Zo vormen deze boeken een mooie voorbereiding op het leren lezen in groep 3.

Kleuter samenleesboeken 1 Kleuter samenleesboeken 2

Meer artikelen voor kleuters

Loco – Leerspellen

Loco, wie is er niet mee opgegroeid? Met de basisdoos met steentjes en de losse opdrachtenboekjes leren kinderen spelenderwijs. Voor elk kind (3 t/m 12 jaar) is er een passende editie.

Tiplijst
Lees meer

De leukste leerspellen op een rij

Deze spellen zijn superleuk én je steekt er ook nog eens wat van op. Alle spellen van Zwijsen zijn namelijk gemaakt in samenwerking met lesmethodemakers. Zo weet je zeker dat alles 100% aansluit op school. Wij zetten de leukste spelletjes per leeftijd op een rij!

Tiplijst
Lees meer

De leukste voorleesbundels

Verhaaltjes voor het slapengaan? Een voorleesbundel heeft veel variatie in korte verhalen. Bekijk onze tips op leeftijd. Prentenboeken, voorleesbundels en meer!

Tiplijst
Lees meer