Kleuterlezen

Leren lezen voor kleuters

Veel kleuters houden van boeken en voorlezen. Vaak zijn ze dan ook nieuwsgierig naar letters en willen ze het liefst zelf leren lezen. Dat kan! Met deze twee series kunnen kleuters (samen met een ouder of leerkracht) genieten van een verhaal én oefenen met lezen.

Zijn kleuterboeken nog een beetje te moeilijk? Ontdek dan ons brede assortiment peuterboeken!

Kleuterlezen

Met de serie Kleuterlezen doen kleuters hun eerste ontdekkingen op weg naar zelf lezen. Lezen begint vaak met plaatjes kijken. De volgende stap is het lezen van een of meer van de gekleurde woorden. De kleuter krijgt nu het gevoel: ik kan lezen! Van daaruit bouwt het kind aan letterkennis en wordt herkennend lezen steeds meer echt lezen.

Fien in de tuin - kleuterlezenFien in de tuin - kleuterlezen - woordenFien in de tuin - kleuterlezen - woorden2

Kleuters samenleesboeken

De linkerpagina’s in deze boeken zijn voorleespagina’s. Ze worden aan de kleuter voorgelezen door een ervaren lezer. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die door de kleuter zelf kunnen worden gelezen. Zo lees je om de beurt een stukje, geniet je samen van het verhaal en leert de kleuter stap voor stap alle letters en klanken van onze taal.

Sluit 100% aan bij school
De manier waarop de woorden zijn weergegeven sluiten aan op de kleutermethode Schatkist en de leesmethode Veilig leren lezen. Zo vormen deze boeken een mooie voorbereiding op het leren lezen in groep 3.

Kleuter samenleesboeken 1 Kleuter samenleesboeken 2

Gerelateerde artikelen

Cadeautip: koffertjes vol leuks

Haal het leukste van school in huis met deze koffertjes! Inclusief uitwisbare stift voor eindeloos plezier met letters en cijfers. Nu voor maar 13,50!

Achtergrond
Lees meer

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer