Kleuterlezen

Leren lezen voor kleuters

Veel kleuters houden van boeken en voorlezen. Vaak zijn ze dan ook nieuwsgierig naar letters en willen ze het liefst zelf leren lezen. Dat kan! Met deze twee series kunnen kleuters (samen met een ouder of leerkracht) genieten van een verhaal én oefenen met lezen.

Kleuterlezen

Met de serie Kleuterlezen doen kleuters hun eerste ontdekkingen op weg naar zelf lezen. Lezen begint vaak met plaatjes kijken. De volgende stap is het lezen van een of meer van de gekleurde woorden. De kleuter krijgt nu het gevoel: ik kan lezen! Van daaruit bouwt het kind aan letterkennis en wordt herkennend lezen steeds meer echt lezen.

Fien in de tuin - kleuterlezenFien in de tuin - kleuterlezen - woordenFien in de tuin - kleuterlezen - woorden2

Kleuters samenleesboeken

De linkerpagina’s in deze boeken zijn voorleespagina’s. Ze worden aan de kleuter voorgelezen door een ervaren lezer. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die door de kleuter zelf kunnen worden gelezen. Zo lees je om de beurt een stukje, geniet je samen van het verhaal en leert de kleuter stap voor stap alle letters en klanken van onze taal.

Sluit 100% aan bij school
De manier waarop de woorden zijn weergegeven sluiten aan op de kleutermethode Schatkist en de leesmethode Veilig leren lezen. Zo vormen deze boeken een mooie voorbereiding op het leren lezen in groep 3.

Kleuter samenleesboeken 1 Kleuter samenleesboeken 2

Gerelateerde artikelen

De leukste doeboeken

Op zoek naar een leuke activiteit met kinderen? Met deze creatieve en leerzame doeboeken hebben jullie samen een inspirerende en gezellige middag!

Tiplijst
Lees meer