kinderen-van-het-drijfzand
Efua Traoré

Efua Traoré

Efua Traoré groeide op in een kleine stad in Nigeria. Op haar achttiende verhuisde ze naar Europa. Ze studeerde enkele jaren in Frankrijk en in Duitsland. Inmiddels woont ze in München. Ze schrijft in het Engels en in het Duits. Traoré schreef Kinderen van het drijfzand voor haar dochters omdat ze geen spannende magische verhalen kon vinden die zich in Nigeria afspelen. Ze schreef het boek dat ze zelf zo had gemist. Kinderen van het drijfzand is haar debuut, en een ode aan de verhalen uit haar kindertijd.
Traoré mocht al diverse bekroningen in ontvangst nemen, waaronder The Times/Chicken House Prize 2019, de Munich Literaturreferat YA Literature Grant 2019, Commonwealth Short Story Prize for Africa 2018, Literaturstipendien 2019, Leonhard und Ida Wolf-Gedächtnispreise 2019 en de Sunday Times Best Book for Children 2021. Kinderen van het drijfzand werd door The Guardian uitgeroepen tot een van de beste kinderboeken van 2021.

Uit de pers:
‘In Kinderen van het drijfzand verweeft Traoré de gevaren van het oerwoud en de magie van eeuwenoude legendes van een klein Afrikaans dorp tot een origineel, meeslepend verhaal dat knettert van realisme en magie. Een droomdebuut.’ – The Guardian

‘Wervelend, magisch-realistisch debuut! Ik kon niet stoppen met lezen.’ – The Bookseller

Kinderen van het drijfzand is een avontuur vol geheimen en mythen.’ – The Observer

‘Traoré kan haast buitenaards goed vertellen. Opwindend!’ – The Times

Lees meer

Artikelen over Efua Traoré