Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Auteurs > Marjon Hoffman

Marjon Hoffman

Marjon Hoffman was als kind een echte tekenaar. Ze tekende tot haar ouders er gek van werden. Ook schreef ze teksten op muziek van haar vaders oude jazzplaten, en die zong ze dan, liefst als haar ouders bezoek hadden!
Ze wist zeker dat ze in een creatief beroep terecht zou komen. Maar ook wilde ze graag rijk worden. Ze fantaseerde dan ook over een huwelijk met een van onze prinsen; welke, dat maakte haar niet veel uit. Als zij maar Prinses Marjon kon worden. Later begreep ze wel dat ze maar beter een ander beroep kon verzinnen.
Doelgericht werkte Marjon toe naar een baan in de reclame. Dat is creatief en je krijgt er nog goed voor betaald ook. Tijdens haar opleiding aan het Grafisch Lyceum liep ze stage bij een reclamebureau en is daar lekker blijven werken. Inmiddels werkt ze al jaren in de reclame en heeft ze daar veel leuk werk gemaakt. Intussen bleef ze schrijven: verhalen voor kleuters, maar ook voor oudere kinderen. Haar ‘vrije werk’ was natuurlijk minder aan regels gebonden dan de opdrachten voor de klanten van het reclamebureau.
De regels van Floor is het verhaal uit al haar werk dat ze het meest geschikt vond voor een boek. Marjon heeft er een paar maanden hard aan gewerkt naast haar werk bij het reclamebureau, maar ze vond het zo leuk, dat het de moeite waard was. Nu werkt ze wat minder hard in de reclame om meer te kunnen schrijven. En die prins? Daar is ze ook nog mee getrouwd! Dus je ziet: het leven van een gewoon mens kan echt een sprookje worden, zegt Marjon zelf.

Marjon Hoffman