Dinosaurussen in kinderboeken

Dinosaurussen in kinderboeken

Dinosaurussen zijn stoer, groot en hebben heel bijzondere namen. Het is dan ook niet gek dat ze bij heel veel kinderen tot de verbeelding spreken. Er zijn veel verschillende soorten dinosaurussen én er zijn ook allerlei boeken over hen verschenen.

Boeken voor dinofans van 3 tot 14 jaar

Van een reusachtig prentenboek (bijna net zo groot als een dino…) tot een informatieve AVI-strip. En van een vrolijk boek op rijm tot een boek met gratis app waarmee deze machtige dieren tot leven komen. Voor de dino-fans die echt álles over dino’s weten, tippen wij een leuke quizbox vol met vragen waarmee ze hun kennis kunnen testen. En voor de LEGO-fans is er natuurlijk ook een boek met duidelijke foto’s en uitleg om je eigen kudde dino’s te bouwen. Kortom, we zetten de leukste dinoboeken voor je op een rij!

Op deze pagina

Mijn grote reis om de wereld - dinosaurus (3+)

Mijn grote reis om de wereld - dinosaurus (3+)

Ontdek de wondere wereld van de dinosaurussen. Lang geleden, alsof je er zelf bij was. Ga je mee op reis?

Leer meer dan 80 dinosaurussen kennen, van de bekendste als de Tyrannosaurus rex of de Diplodocus - tot de meest geheimzinnige op 6 grote platen in zachte en vrolijke kleuren.

Een spannende wereld speciaal voor kleine ontdekkers.

Jake en de T.rex (3+)

Jake en de T.rex (3+)

Tjong-Khing Thé

‘Holy moly! Als dit geen T. rex is, weet ik het niet meer!’
Papa en mama hebben een heel bijzonder bot gevonden.
En nu wordt er gegraven op papa’s land. Jake gaat elke middag kijken.
’s Avonds is er voor iedereen een barbecue, daarna moet Jake naar bed.
Als hij zijn ogen dichtdoet, wordt Magic Man wakker...

Een spannend avontuur in de prehistorie.
Vol dinosauriërs die leefden in de tijd van Trix, de Tyrannosaurus rex van Museum Naturalis. Trix leefde bijna 66 miljoen jaar geleden in Montana (VS).
Veelbekroond illustrator Thé Tjong-Khing brengt haar tot leven in dit prentenboek voor alle leeftijden.

Het officiële prentenboek bij de tentoonstelling T. rex in Town, gemaakt in samenwerking met Museum Naturalis.

Joris puzzelt een dino (3+)

Joris puzzelt een dino (3+)

Harmen van Straaten

Joris is een superkampioen.
Wat gaat hij vandaag voor bijzonders doen?
Hij wil alles over dino’s leren
en gaat stiekem in het museum logeren.

Joris is kampioen. In alles. En nu wil hij uitpuzzelen hoe een dino in elkaar zit. Hij verstopt zich in de wc van het natuurmuseum en komt ’s nachts tevoorschijn. In de grote dinozaal loopt alles fout. Kan Joris de situatie redden voordat zijn klas de volgende ochtend op excursie naar het museum komt? Joris is een echte puzzelkampioen, maar op dino’s moet hij nog een beetje oefenen…

Ridders, dino's en piraten (3+)

Ridders, dino's en piraten (3+)

Astrid Lindgren, Walter Wick, Reggie Naus, René van der Velde, Jaap ter Haar, Tjibbe Veldkamp, Alex de Wolf, Juliette de Wit, Carl Hollander, Philip Hopman, Dagmar Stam, Privé: Noëlle Smit, Harmen van Straaten & Kees de Boer

Ridders, piraten, graafmachines en indianen,
cowboys, auto’s, monsters en dinosaurussen.

Jongens vragen vaak om andere boeken dan meisjes. Deze bundel zit boordevol stoere prenten en verhalen. Over fantastische vaders en ondeugende jongensstreken, over een actieheld die iedereen redt en een op afstand bestuurbare auto. Keus genoeg voor jongens – en hun dappere zusjes!

Met: Paul Biegel, Jet Boeke, Imme Dros, Harrie Geelen, Jaap ter Haar, Astrid Lindgren, Annie M.G. Schmidt, Carry Slee, Noëlle Smit, Dagmar Stam, Toon Tellegen, Tjibbe Veldkamp, Simone van der Vlugt, Jacques Vriens, Fiep Westendorp, Juliette de Wit, Alex de Wolf en vele anderen.

De Dino-quiz (7+)

De Dino-quiz (7+)

Alain Boyer

Weet jij alles over dino’s?

In dit quizdoosje vind je een boek met heel veel weetjes en 100 quizkaartjes over de grootste, snelste, slimste en meest bizarre beesten die ooit geleefd hebben.

De kaartjes zijn verdeeld in zes categorieën, met steeds drie mogelijke antwoorden. Laat maar eens zien wat je allemaal weet… en ontdek nog veel meer!

Wist je dat? Dinosaurussen (8+)

Wist je dat? Dinosaurussen (8+)

Alles over dinosaurussen lees je in dit informatieve stripboek op AVI E5 niveau.
Op grappige wijze leer je er alles over. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • de grootste dino zo groot was als een gebouw van vijf verdiepingen?
  • de kleinste dino zo klein was als een kip?
  • er dino’s waren met wel tweeduizend tanden?
  • sommige dino’s konden vliegen?

Leesfragment

De woeste wereld van de dino’s (8+)

De woeste wereld van de dino’s (8+)

Privé: Pat Jacobs, Stuart Martin & Leo Brown

Hoeveel kilo planten at een brachiosaurus per dag? En hoe groot was een T. rex eigenlijk? Leer alles over prehistorische beesten, en gebruik de unieke press-out-techniek om dit boek te veranderen in een angstaanjagende dino-optocht.
Leuk om te weten en schitterend om doorheen te bladeren!

Jurassic World: Fallen Kingdom (8+)

Jurassic World: Fallen Kingdom (8+)

Privé: Caroline Rowlands

De mensen zijn Isla Nublar, het eiland waarop Jurassic World was gevestigd, ontvlucht. Nu zijn de vrij rondlopende dinosaurussen er heer en meester. Maar er dreigt een ernstig gevaar voor het eiland. In dit boek krijg jij de kans om mee te gaan op een missie om deze indrukwekkende dieren te redden. Maar is er nog genoeg tijd? En beschik jij wel over de benodigde eigenschappen?

Met spiksplinternieuwe Augmented Reality die beter en interactiever is dan alles wat je ooit hebt gezien. Dit boek moet je hebben als je een fan van Jurassic World bent.

T.rex Trix in Naturalis (10+)

T.rex Trix in Naturalis (10+)

Daan Remmerts de Vries

‘Ooit, zo’n 67 miljoen jaar geleden, was er een ei.’ Uit het ei kroop een Tyrannosaurus rex – een vrouwtje. En daarmee begint het spannende levensverhaal van een van de grootste vleesetende landdieren die ooit hebben bestaan.

In 2013 werd haar skelet gevonden op de prairie van Montana (VS). Naturalis stuurde een expeditie om deze zeer complete Tyrannosaurus rex op te graven en heeft nu, als enig museum buiten Noord-Amerika, een eigen T. rex in huis. Zij kreeg de naam Trix.

Daan Remmerts de Vries beschrijft hoe Trix geleefd zou kunnen hebben en vertelt samen met dé dino-deskundige van Nederland, paleontoloog Anne Schulp, over de ontdekking, over de opgraving, over het prepareren en onderzoeken van de botten en over de komst naar Nederland.

Hoe vind je zulke oude botten terug? Wat vertelt haar skelet? En hoe krijg je het geraamte van een 13 meter lange dino in een vliegtuig?

Pssst... genoeg gelezen? Bouw dan je eigen kudde dino's met LEGO

Fantastische LEGO ideeën

Fantastische LEGO ideeën

Sarah Dees

Perfect voor jonge én oude LEGO Masters: ga aan de slag met je eigen steentjes! In dit boek vind je een aantal spannende verhalen die je stap voor stap met LEGO na kunt bouwen. Aan de hand van duidelijke foto’s en uitleg zet je de leukste scènes in elkaar.
Zo is er een T. rex die een huis aanvalt, een heldhaftige schatzoeker in een levensgevaarlijk doolhof, en een ontmoeting met ruimtewezens op de maan. Spelen met LEGO was nog nooit zo leuk!
Geschreven door Sarah Dees, auteur van Geweldige LEGO ideeën.